Teppanyaki

Ingrediënten
- 150 gram champignons
- 2 uien
- 2 paprika's
- 100 g doperwten
- 1 broccoli
- 1 bakje voorgekookte aardappelschijfjes
- 1 biefstuk in 4 stukjes
- 1 kipfilet in 4 stukjes
- 1 varkensfilet in 4 stukjes
- 1 zalmfilet in 4 stukjes
- 8 garnalen
- peper
- oregano
- 1 teen knoflook
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 490 kcal
- Koolhydraten
- 37,7 g
- - waarvan suikers
- 5,1 g
- Vet
- 17,6 g
- - waarvan verzadigd
- 6,3 g
- Eiwit
- 40,3 g
- Vezels
- 10 g
- Groente
- 250 g
- Zout
- 0,71 g
Bereiding
Zet een half uur voordat u gaat eten de teppanyaki plaat aan.
Snijd de groenten, vlees en vis in stukken en zet deze in bakjes of schalen op tafel.
Als de teppanyaki plaat goed warm is, gaat iedereen aan tafel. Ieder kiest een gedeelte van de plaat en legt daarop wat hij wilt eten.
Kruid de gerechten naar smaak.
De ingrediënten die hier gegeven zijn zijn een voorbeeld. U kunt allerlei groenten, vlees- en vissoorten bereiden op de Teppanyaki plaat. Met kruiden van uw eigen keuze. U kunt er ook nog sla of rauwkost, brood en sauzen bij eten. Deze zijn niet meeberekend bij de gegeven voedingswaarde.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
