Vega curry met bloemkool­rijst

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
30 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Vega curry met bloemkoolrijst

Ingrediënten

  • 400 g bloemkoolrijst
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 100 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels currypasta
  • 265 g kikkererwten uit blik
  • 200 g doperwten

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
406 kcal
Koolhydraten
33 g
- waarvan suikers
12,1 g
Vet
22 g
- waarvan verzadigd
7,1 g
Eiwit
13 g
Vezels
14,2 g
Groente
218 g
Zout
0,69 g

Bereiding

Kook een pan met water. Voeg de bloemkoolrijst toe wanneer het water kookt. 

Snijd de tomaten in blokjes, snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Gebruik 1 eetlepel olie om de ui aan te fruiten. Na ongeveer 4-5 minuten, als de ui glazig is voeg je de knoflook toe. Bak de knoflook kort mee.

Voeg de tomaten, de kokosmelk en de currypasta toe. Roer dit door en laat het 5 minuten koken.

Voeg de de kikkererwten en doperwten toe. Laat de curry 10 minuten zacht koken.

Voeg de bloemkoolrijst toe.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes