Vega curry met bloemkoolrijst

Ingrediënten
- 400 g bloemkoolrijst
- 2 tomaten
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 100 ml kokosmelk
- 2 eetlepels currypasta
- 265 g kikkererwten uit blik
- 200 g doperwten
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 406 kcal
- Koolhydraten
- 33 g
- - waarvan suikers
- 12,1 g
- Vet
- 22 g
- - waarvan verzadigd
- 7,1 g
- Eiwit
- 13 g
- Vezels
- 14,2 g
- Groente
- 218 g
- Zout
- 0,69 g
Bereiding
Kook een pan met water. Voeg de bloemkoolrijst toe wanneer het water kookt.
Snijd de tomaten in blokjes, snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Gebruik 1 eetlepel olie om de ui aan te fruiten. Na ongeveer 4-5 minuten, als de ui glazig is voeg je de knoflook toe. Bak de knoflook kort mee.
Voeg de tomaten, de kokosmelk en de currypasta toe. Roer dit door en laat het 5 minuten koken.
Voeg de de kikkererwten en doperwten toe. Laat de curry 10 minuten zacht koken.
Voeg de bloemkoolrijst toe.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
