Persberichten

28 Mar 2014 - 11:29
Het Diabetes Fonds en Stichting Variatie in de Keuken dagen Landal GreenParks uit om een zo gezond én lekker mogelijk hoofd- en nagerecht toe te voegen aan hun menukaart. Vanaf deze week gaan chef-koks van de Landal parken in Nederland deze Chefs’ Challenge met elkaar aan. 
6 Mar 2014 - 11:44
Het Voedingscentrum waarschuwt tegen misleidende adviezen over zogenoemde superfoods. Het Diabetes Fonds sluit zich hierbij aan. Superfoods is een van de voedingshypes die wetenschappelijk onvoldoende onderbouwd zijn, vindt het Fonds.
17 Feb 2014 - 13:20
Op 11 oktober vindt de Diabeatit Run 2014 plaats; het jaarlijkse hardloopevenement voor het Diabetes Fonds. De deelnemers trotseren in estafettevorm eerst de 589 traptreden van de Euromast in Rotterdam en lopen vervolgens een dubbele marathon van Rotterdam, dwars door het Groene Hart, naar het Olympisch Stadion in Amsterdam. De opbrengst van het evenement gaat naar wetenschappelijk onderzoek naar genezing van diabetes.   Inschrijven is mogelijk op www.diabeatitrun.nl
14 Feb 2014 - 10:15
Nederland krijgt een registratiesysteem én biobank voor mensen met diabetes type 1. Hierdoor kan wetenschappelijk onderzoek naar genezing van diabetes type 1 versneld worden én het zal leiden tot betere behandelingen, op maat per persoon. Het Diabetes Fonds kan deze unieke database realiseren dankzij een extra bijdrage van 425.000 euro van de VriendenLoterij, zo werd donderdagavond bekend gemaakt.
20 Dec 2013 - 10:52
Voetzweren of zelfs amputatie van teen, voet of been: het lot van veel mensen met diabetes. Een flink deel van de problemen kan worden voorkomen met een voetdrukmeting in de schoen, stelt bewegingswetenschapper Sicco Bus van het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam in het vakblad Diabetes Care. Zorgverleners zien daarmee precies waar risicoplekken onder de voeten zitten en kunnen maatregelen treffen om wonden te voorkomen. Het Diabetes Fonds betaalde mee aan het onderzoek.
16 Dec 2013 - 10:00
Gezonde kerstrecepten op het menu? Het gros van de Nederlanders maalt er niet om. Dat stelt het Diabetes Fonds op basis van zoektrends op Google. Waar in januari mensen massaal googelen op ‘gezonde recepten’ en op ‘dieet’, laten ze in december gezond eten links liggen. Volgens het Diabetes Fonds een gemiste kans, want lekker én gezond eten met kerst is wel degelijk mogelijk.
19 Nov 2013 - 11:39
Dolcis en Scapino hebben sinds kort de Orchard Diabetes collectie in hun assortiment: modieuze en betaalbare schoenen voor mensen met diabetes met beginnende voetproblemen. De schoenen zijn ontwikkeld in samenwerking met een expertteam van het Diabetes Fonds.
14 Nov 2013 - 10:23
Niet meer jezelf 6 keer per dag hoeven prikken: de droom van elke tiener met diabetes. En 65 procent van hen verwacht ook dat er nog in hun leven een oplossing komt voor diabetes. Dat blijkt uit een peiling van het Diabetes Fonds onder ruim 900 tieners met diabetes, waarvan de cijfers vandaag op Wereld Diabetes Dag worden gepresenteerd. De peiling is mogelijk gemaakt door Mediq.
31 Oct 2013 - 10:11
Prof. Patrick Schrauwen van het Maastricht UMC+ heeft de Corona-Gallina Onderzoeksprijs 2013 van het Diabetes Fonds gewonnen. Een vakkundige jury koos unaniem voor Schrauwen vanwege zijn baanbrekende onderzoek naar het ontstaan van insuline ongevoeligheid bij diabetes type 2. Een belangrijk stap op weg naar een betere behandeling en preventie van diabetes type 2, waar in Nederland 900.000 mensen aan lijden.
21 Oct 2013 - 16:04
Vandaag is de inschrijving geopend voor de Nationale Traploopweek, georganiseerd door  het Diabetes Fonds. De werknemers van deelnemende bedrijven en organisaties nemen tussen 11 en 15 november elke dag de trap en laten de lift voor wat het is.  Doel: een gezonde werkvloer.
14 Oct 2013 - 10:43
Een kleine 200 deelnemers aan de DiaBeatit Run hebben zaterdag de trap van de Euromast beklommen en in estafette een dubbele marathon (84 kilometer) van Rotterdam naar Amsterdam gelopen. De lopers lieten zich sponsoren voor het Diabetes Fonds: de opbrengst gaat naar wetenschappelijk onderzoek naar genezing van diabetes.
12 Oct 2013 - 11:10
Vandaag heeft Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam vanaf de Euromast het startschot gegeven voor de allereerste DiaBeatitRun. Een kleine 200 lopers zijn de uitdaging van 598 treden en een dubbele marathon (84km)op een dag aangegaan. Het doel: geld ophalen om samen diabetes te verslaan.
25 Jun 2013 - 11:53
Doorgewinterde hardlopers, beginners én a-sportievelingen kunnen meedoen aan de DiaBeatit Run op 12 oktober, georganiseerd door het Diabetes Fonds. Van Rotterdam naar Amsterdam door het Groene Hart: 589 treden, 84 kilometer, 1 doel: samen diabetes verslaan.
19 Feb 2013 - 09:21
Diabetes heet ook suikerziekte … mag je dan geen suiker meer? Hoe zet je met diabetes een lekkere én gezonde maaltijd op tafel? Honderden recepten, tips en weetjes over koken met diabetes staan vanaf vandaag op de website van het Diabetes Fonds. Op www.diabetesfonds.nl/recepten kunnen mensen ook zelf recepten voor de site insturen, die door diëtisten worden gecheckt. Ook kan iedereen op elkaars recepten reageren.
24 Oct 2012 - 09:34
In Nederland krijgen dagelijks 200 mensen de diagnose diabetes, terwijl er al meer dan 1 miljoen patiënten zijn. Zonder doorbraken in wetenschappelijk onderzoek zal het aantal mensen met diabetes in 2025 verdubbeld zijn ten opzichte van nu.
29 Aug 2012 - 14:57
Fietsacrobaat Rick Koekoek opent dinsdag 2 oktober de zesde Nationale Traploopweek in het bestuurscentrum van Rabobank Nederland in Utrecht. Initiatiefnemer Diabetes Fonds laat met de Traploopweek (#TLW2012) ‘werkend Nederland’ weten dat traplopen gezond is en de kans op diabetes type 2 aanzienlijk verkleint. De Traploopweek duurt tot en met 5 oktober.
13 Aug 2012 - 11:49
Sara Moret (10) gaat vanaf volgende week samen met haar ouders en broer ruim 400 kilometer fietsen van Drenthe naar Zeeland om haar vriendinnetje Noëlle Brinkman (10), die diabetes heeft, te steunen.
4 Jun 2012 - 11:59
Personaliabericht:De Raad van Toezicht van het Diabetes Fonds  heeft Hanneke Dessing per 1 juni benoemd als directeur van het Diabetes Fonds. Dessing werkt ruim zeven jaar voor het Diabetes Fonds, waarvan de afgelopen vier jaar als adjunct directeur. In die functie was zij onder meer verantwoordelijk voor de voorlichting en fondsenwerving. Daarvoor bekleedde zij  verschillende marketing- en managementfuncties, waaronder bij enkele toonaangevende marketingcommunicatiebureaus.
29 May 2012 - 14:20
Door onderzoek komt genezing van diabetes type 1 steeds dichterbij. Zeker voor kinderen is dat hoopvol. Daarom organiseert het Diabetes Fonds op woensdag 6 juni een ontmoeting speciaal voor kinderen met onderzoeker professor Bart Roep in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Om vragen te stellen en in het laboratorium te zien hoe dat onderzoek er in het echt aan toe gaat. Kinderen kunnen zich voor a.s. vrijdag aanmelden.
14 May 2012 - 15:56
Er is veel te weinig begrip voor kinderen met diabetes en hun omgeving. Kinderen met diabetes krijgen nog te vaak te horen dat het hun eigen schuld is dat ze deze ziekte hebben. Volkomen onterecht; stelt het Diabetes Fonds.