Persberichten

27 Jan 2015 - 15:18
Opgesloten worden in een kamer op het 18 Septemberplein, en ontsnappen is alleen mogelijk na het oplossen van verschillende puzzels. In hartje Eindhoven kunnen puzzelaars vrijdag 30 januari de ‘Escape Room’ van het Diabetes Fonds in. Naast het oplossen van de puzzels wordt het de deelnemers extra moeilijk gemaakt. Ze zullen plotseling hun focus volledig kwijtraken, net zoals gebeurt bij een te lage bloedsuiker – ook wel een hypo genoemd.
27 Jan 2015 - 13:46
Cabaretier Ronald Goedemondt biedt het handgeknoopte tapijt uit zijn voorstelling De R van Ronald aan. De opbrengst van het bijzondere rekwisiet gaat naar het Diabetes Fonds.
21 Oct 2014 - 11:07
Nederland is een run rijker: de Deur Tot Deur Run. In de week van 26 oktober tot 1 november gaan ruim 25.000 lopers langs meer dan 2 miljoen deuren in het hele land. Het is een initiatief van het Diabetes Fonds, dat hiermee aan zijn jaarlijkse collecteweek een extra dimensie geeft.
5 Sep 2014 - 16:02
Het Diabetes Fonds organiseert voor het eerst de verkiezing ‘Meest trapvriendelijke bedrijf van Nederland’. Dit doet het fonds in het kader van de Nationale Traploopweek, die dit jaar van 29 september tot 5 oktober plaatsvindt.
1 Aug 2014 - 10:05
Traplopen heeft zin. Dat wil het Diabetes Fonds laten zien met de Nationale Traploopweek. Deze week is de inschrijving geopend. De werknemers van deelnemende bedrijven en organisaties nemen tussen 29 september en 5 oktober elke dag de trap en laten de lift voor wat het is. 
22 Jul 2014 - 10:48
In Nederland plaatsen diabetespatiënten in groten getale foto’s van zichzelf met insulinepomp op social media. Ze volgen daarmee het voorbeeld van de Amerikaanse Sierra Sandison die tijdens de Miss Idaho-verkiezing mét haar insulinepomp over de catwalk liep.
10 Jun 2014 - 16:38
Verandering van de Nederlandse wetgeving zodat basisscholen kinderen met diabetes goed kunnen begeleiden. Dat wil de coalitie ‘Zorgeloos met diabetes op school’ – bestaande uit Voluit!, het Diabetes Fonds en Diabeter – bereiken. Een onderzoek onder ouders zal helpen om bij de overheid aan te kloppen.
3 Jun 2014 - 16:04
Dankzij onderzoek  weten we steeds meer over diabetes. Maar die wetenschappelijke kennis bereikt niet altijd diegenen die er wat aan hebben: mensen met diabetes. Het Diabetes Fonds stelt daarom dit jaar geld beschikbaar voor projecten die wetenschappelijke kennis naar de praktijk brengen. Het nieuw subsidieprogramma heet: ‘Diabetes Onderzocht en Nu DOEN!’.
28 Mar 2014 - 11:29
Het Diabetes Fonds en Stichting Variatie in de Keuken dagen Landal GreenParks uit om een zo gezond én lekker mogelijk hoofd- en nagerecht toe te voegen aan hun menukaart. Vanaf deze week gaan chef-koks van de Landal parken in Nederland deze Chefs’ Challenge met elkaar aan. 
6 Mar 2014 - 11:44
Het Voedingscentrum waarschuwt tegen misleidende adviezen over zogenoemde superfoods. Het Diabetes Fonds sluit zich hierbij aan. Superfoods is een van de voedingshypes die wetenschappelijk onvoldoende onderbouwd zijn, vindt het Fonds.
17 Feb 2014 - 13:20
Op 11 oktober vindt de Diabeatit Run 2014 plaats; het jaarlijkse hardloopevenement voor het Diabetes Fonds. De deelnemers trotseren in estafettevorm eerst de 589 traptreden van de Euromast in Rotterdam en lopen vervolgens een dubbele marathon van Rotterdam, dwars door het Groene Hart, naar het Olympisch Stadion in Amsterdam. De opbrengst van het evenement gaat naar wetenschappelijk onderzoek naar genezing van diabetes.   Inschrijven is mogelijk op www.diabeatitrun.nl
14 Feb 2014 - 10:15
Nederland krijgt een registratiesysteem én biobank voor mensen met diabetes type 1. Hierdoor kan wetenschappelijk onderzoek naar genezing van diabetes type 1 versneld worden én het zal leiden tot betere behandelingen, op maat per persoon. Het Diabetes Fonds kan deze unieke database realiseren dankzij een extra bijdrage van 425.000 euro van de VriendenLoterij, zo werd donderdagavond bekend gemaakt.
20 Dec 2013 - 10:52
Voetzweren of zelfs amputatie van teen, voet of been: het lot van veel mensen met diabetes. Een flink deel van de problemen kan worden voorkomen met een voetdrukmeting in de schoen, stelt bewegingswetenschapper Sicco Bus van het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam in het vakblad Diabetes Care. Zorgverleners zien daarmee precies waar risicoplekken onder de voeten zitten en kunnen maatregelen treffen om wonden te voorkomen. Het Diabetes Fonds betaalde mee aan het onderzoek.
16 Dec 2013 - 10:00
Gezonde kerstrecepten op het menu? Het gros van de Nederlanders maalt er niet om. Dat stelt het Diabetes Fonds op basis van zoektrends op Google. Waar in januari mensen massaal googelen op ‘gezonde recepten’ en op ‘dieet’, laten ze in december gezond eten links liggen. Volgens het Diabetes Fonds een gemiste kans, want lekker én gezond eten met kerst is wel degelijk mogelijk.
19 Nov 2013 - 11:39
Dolcis en Scapino hebben sinds kort de Orchard Diabetes collectie in hun assortiment: modieuze en betaalbare schoenen voor mensen met diabetes met beginnende voetproblemen. De schoenen zijn ontwikkeld in samenwerking met een expertteam van het Diabetes Fonds.
14 Nov 2013 - 10:23
Niet meer jezelf 6 keer per dag hoeven prikken: de droom van elke tiener met diabetes. En 65 procent van hen verwacht ook dat er nog in hun leven een oplossing komt voor diabetes. Dat blijkt uit een peiling van het Diabetes Fonds onder ruim 900 tieners met diabetes, waarvan de cijfers vandaag op Wereld Diabetes Dag worden gepresenteerd. De peiling is mogelijk gemaakt door Mediq.
31 Oct 2013 - 10:11
Prof. Patrick Schrauwen van het Maastricht UMC+ heeft de Corona-Gallina Onderzoeksprijs 2013 van het Diabetes Fonds gewonnen. Een vakkundige jury koos unaniem voor Schrauwen vanwege zijn baanbrekende onderzoek naar het ontstaan van insuline ongevoeligheid bij diabetes type 2. Een belangrijk stap op weg naar een betere behandeling en preventie van diabetes type 2, waar in Nederland 900.000 mensen aan lijden.
21 Oct 2013 - 16:04
Vandaag is de inschrijving geopend voor de Nationale Traploopweek, georganiseerd door  het Diabetes Fonds. De werknemers van deelnemende bedrijven en organisaties nemen tussen 11 en 15 november elke dag de trap en laten de lift voor wat het is.  Doel: een gezonde werkvloer.
14 Oct 2013 - 10:43
Een kleine 200 deelnemers aan de DiaBeatit Run hebben zaterdag de trap van de Euromast beklommen en in estafette een dubbele marathon (84 kilometer) van Rotterdam naar Amsterdam gelopen. De lopers lieten zich sponsoren voor het Diabetes Fonds: de opbrengst gaat naar wetenschappelijk onderzoek naar genezing van diabetes.
12 Oct 2013 - 11:10
Vandaag heeft Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam vanaf de Euromast het startschot gegeven voor de allereerste DiaBeatitRun. Een kleine 200 lopers zijn de uitdaging van 598 treden en een dubbele marathon (84km)op een dag aangegaan. Het doel: geld ophalen om samen diabetes te verslaan.