Prikken, meten, spuiten, eten. Iedere dag weer. Dat is diabetes voor Bloem. Samen met heel veel anderen heeft ze nooit een moment rust. Prikken, meten, spuiten, eten. Niet verslappen, scherp blijven: één misstap kan ernstige gevolgen hebben.

Prikken, meten, spuiten, eten...

Vier handelingen die je continu moet herhalen, die je leven compleet beheersen. Nooit meer zomaar iets eten of drinken. Laat staan onbezorgd een fietstochtje maken. De impact van diabetes op het dagelijks leven is groot. Net zoals de kans op ernstige complicaties. Op jonge leeftijd je vrijheid kwijt zijn: dat is diabetes voor Bloem.

Lees hier haar verhaal

'Ineens is je kind ongeneeslijk ziek'

Bij mensen met diabetes maakt de alvleesklier geen of steeds minder insuline aan, waardoor je continu zelf je bloedsuikerspiegel moet reguleren. Diabetes steelt hierdoor je vrijheid, je gezondheid en in sommige gevallen zelfs je leven. Voor ouders brengt dat veel verdriet en onzekerheid met zich mee. 'Ineens bleek Bloem ongeneeslijk ziek. Je bent in totale shock, maar je moet ermee dealen.'

Lees het verhaal van de ouders van Bloem

'Ineens is je kind ongeneeslijk ziek'
Kunstalvleesklier geeft vrijheid terug

Kunstalvleesklier geeft vrijheid terug

De kunstalvleesklier van uitvinder Robin Koops maakt een einde aan 24/7 prikken, meten, spuiten, eten. De kans op complicaties als hartfalen en nierschade is aanzienlijk kleiner, omdat het apparaat zelf de bloedsuikerwaardes reguleert. Hierdoor zijn misstappen verleden tijd. De kunstalvleesklier geeft mensen met diabetes letterlijk hun vrijheid terug, maar is nog niet op de markt...

Lees meer

Kunstalvleesklier geeft vrijheid terug

Geef voor de kunstalvleesklier

Diabetes genezen: het is een droom die we voor 1,2 miljoen mensen werkelijkheid willen maken. Tot die tijd werken we hard aan een beter leven voor mensen met diabetes. Vrij van zorgen en angst voor complicaties. Daarom vragen we je steun voor de kunstalvleesklier. 

Ja, ik help mee!

helpen icoon

50 15 7,50

Of kies zelf je bedrag

 

 

In de tv-reclame van onze campagne ‘Dit is diabetes’ zie je de 13-jarige Bloem. Zij heeft dagelijks te maken met de gevolgen van diabetes type 1, omdat het haar lichaam geen insuline meer aanmaakt. Naast Bloem zijn er nog 1,2 miljoen andere Nederlanders die diabetes hebben. Niet alleen diabetes type 1, maar ook diabetes type 2, MODY, LADA en type 3c. Ga voor meer informatie naar onze pagina 'Dit is ook diabetes'.

Diabetesvereniging Nederland (DVN) komt op voor de belangen van alle mensen met diabetes. Samen met deze patiëntenvereniging zet het Diabetes Fonds zich in voor goede zorg en voluit leven met diabetes.
Ga voor meer informatie naar www.dvn.nl.