Prikken, meten, spuiten, eten. Iedere dag weer. Dat is diabetes voor Bloem en vele anderen. Zij hebben nooit een moment rust. Prikken, meten, spuiten, eten. Niet verslappen, scherp blijven: één misstap kan ernstige gevolgen hebben.

Prikken, meten, spuiten, eten...

Vier handelingen die je continu moet herhalen, die je leven compleet beheersen. Nooit meer zomaar iets eten of drinken. Laat staan onbezorgd een fietstochtje maken. De impact van diabetes op het dagelijks leven is groot. Net zoals de kans op ernstige complicaties. Op jonge leeftijd je vrijheid kwijt zijn: dat is diabetes voor Bloem.

Lees hier haar verhaal

1,2 miljoen mensen

Iedereen kan diabetes krijgen: jong, oud, dik, dun. Nu is al 1 op de 14 Nederlanders dit overkomen. Velen van hen werken keihard om hun bloedsuiker goed te houden, dag en nacht. Want hun leven hangt ervan af. Maar helaas lukt dat vaak niet goed genoeg.

Door verkeerde bloedsuikers gaan bloedvaten, ogen, nieren en hart langzaam kapot. Stiekem en onzichtbaar beschadigt diabetes van binnen je hele lichaam. Daarom werkt het Diabetes Fonds aan een beter leven voor mensen met diabetes, en aan onderzoek naar genezing.

1,2 miljoen mensen
Op weg naar genezing

Op weg naar genezing

Het Diabetes Fonds zet zich in voor onderzoek dat mensen met diabetes hun leven weer teruggeeft. Natuurlijk gaan we voor genezing. Maar tot die tijd werken we aan oplossingen die het leven met diabetes nú verbeteren. Betere behandelingen voor minder schade in het lichaam, een kunstalvleesklier die automatisch de bloedsuiker regelt, en betere begeleiding.

Hoe mooi zou het zijn als Bloem en 1,2 miljoen andere Nederlanders met diabetes geen zorgen meer hebben over hun gezondheid, en weer durven te dromen over hun toekomst? Jouw hulp maakt dat mogelijk.

Op weg naar genezing

Geef voor onderzoek naar genezing

Diabetes genezen: het is een droom die we voor 1,2 miljoen mensen werkelijkheid willen maken. Tot die tijd werken we hard aan een beter leven voor mensen met diabetes. Vrij van zorgen en angst voor complicaties. Daarom vragen we jouw steun voor betere behandeling, zoals een kunstalvleesklier, en genezing van diabetes.

Ja, ik help mee!

helpen icoon

50 15 7,50

Of kies zelf je bedrag