Prikken, meten, spuiten, eten. Iedere dag weer. Dat is diabetes voor Dieke, Bloem en vele anderen. Zij hebben nooit een moment rust. Prikken, meten, spuiten, eten. Niet verslappen, scherp blijven: één misstap kan ernstige gevolgen hebben.

'Kon ik dit maar van je overnemen'

Vijf jaar is ze pas, de kleine Dieke. Toch heeft de diabetes al een enorme impact op haar lichaam en het leven van haar moeder, vader en broertje. 'Als moeder wil ik de diabetes zo graag van haar overnemen, maar dat gaat niet.'

Lees meer

Prikken, meten, spuiten, eten...

Vier handelingen die je continu moet herhalen, die je leven compleet beheersen. Nooit meer zomaar iets eten of drinken. Laat staan onbezorgd een fietstochtje maken. De impact van diabetes op het dagelijks leven is groot. Net zoals de kans op ernstige complicaties. Op jonge leeftijd je vrijheid kwijt zijn: dat is diabetes voor Bloem.

Lees hier haar verhaal

Dit is ook diabetes

Dit is ook diabetes

Meer dan 1,2 miljoen mensen in Nederland hebben diabetes. Elke 10 minuten krijgt iemand de diagnose. Heb je diabetes, dan kun je te maken krijgen met ernstige complicaties, zoals hart- en vaatzieken, chronische nierschade en zelfs blindheid. Ook jij kan diabetes krijgen.

Lees hier waarom

Dit is ook diabetes

Kunstalvleesklier geeft vrijheid terug

De kunstalvleesklier van uitvinder Robin Koops maakt een einde aan 24/7 prikken, meten, spuiten, eten. De kans op complicaties als hartfalen en nierschade is aanzienlijk kleiner, omdat het apparaat zelf de bloedsuikerwaardes reguleert. Hierdoor zijn misstappen verleden tijd. De kunstalvleesklier geeft mensen met diabetes letterlijk hun vrijheid terug, maar is nog niet op de markt...

Lees meer

Kunstalvleesklier geeft vrijheid terug

Geef voor de kunstalvleesklier

Diabetes genezen: het is een droom die we voor 1,2 miljoen mensen werkelijkheid willen maken. Tot die tijd werken we hard aan een beter leven voor mensen met diabetes. Vrij van zorgen en angst voor complicaties. Daarom vragen we je steun voor de kunstalvleesklier. 

Ja, ik help mee!

helpen icoon

50 15 7,50

Of kies zelf je bedrag

 

 

Het Diabetes Fonds zet zich mede in voor goede zorg en voluit leven met diabetes. Dat doen we samen met de patiëntenvereniging, Diabetesvereniging Nederland (DVN), die opkomt voor de belangen van alle mensen met diabetes.
Ga voor meer informatie naar www.dvn.nl.