Feestelijke recepten voor de feestdagen met 24Kitchen

In de maand december rijden de chefs van 24Kitchen in de meest bijzondere foodtrucks door Nederland om nietsvermoedende mensen met diabetes te verrassen met een feestelijk diner.

24Kitchen chefs Miljuschka Witzenhausen, Roberta Pagnier, Danny Jansen en Hugo Kennis gaan de uitdaging aan en worden geholpen door vrienden, familie, collega’s, buren of andere dierbaren van de persoon die verrast wordt. Samen organiseren ze in deze koude wintermaand een feestelijk diner op een bijzondere locatie, waarbij aan alles wordt gedacht. Dit programma zit vol tips en tricks om zelf ook een feestelijk diner te organiseren.

12 en 19 december: Melissa kookt voor Luuk

Voorgerecht: Gepofte zoete aardappel met Hollandse garnalen
Hoofdgerecht: kipdrumsticks met chorizo en tomaatjes
Nagerecht: Sinaasappelijs

13 en 20 december: Câthy kookt voor Feline

Voorgerecht: Tempura van groenten
Hoofdgerecht: Yakitori met gekookte sobanoedels en Japanse salade met avocado en wasabidressing
Nagerecht: Groene-thee cheesecake

14 en 21 december: Charlotte kookt voor Wies 

Tapas: Groentekroketjes met kerriedipLamsgehaktballetjes in tomatenvenkelsausPittige gamba's, Bruschetta van stokbrood en tomaat en salade van courgette, rucola en granaatappel.

15 en 22 december: Mirjam kookt voor Thomas

Voorgerecht: Venkelsoep
Hoofdgerecht:  Beef Wellington, Haricots verts met amandelen en clementines en Botersla met tomaten en pijnboompitten
Nagerecht: Muntyoghurt met witte druiven

16 en 23 december: Tymon kookt voor Nienke

Voorgerecht: Zalmbonbon met komkommersalade
Hoofdgerecht: Tonijnbentobox met wakamesalade en gefrituurde garnalen
Nagerecht: Gegrilde papaja met hüttenkäse en limoen

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!