Nationale Suiker Challenge - ook zeer geschikt voorwerkgevers!

Doe als bedrijf mee met de Nationale Suiker Challenge: een week gezond eten en drinken zonder toegevoegde suikers. Meedoen is goed voor de gezondheid van je werknemers en geeft op een leuke en leerzame manier invulling aan je HR-gezondheidsbeleid. En draagt bij aan de oplossing van een maatschappelijk urgent probleem, namelijk de snelle groei van het aantal mensen met overgewicht en chronische ziekten, zoals diabetes.

Iedere week consumeren we gemiddeld 99 suikerklontjes aan toegevoegde suikers, en dat is niet goed voor je gezondheid. Mede door de hoge suikerconsumptie heeft inmiddels de helft van de Nederlandse volwassenen overgewicht en daarmee een verhoogd risico op het krijgen van diabetes type 2. Doen we niets, dan krijgt naar schatting 1 op de 3 volwassenen van 45 jaar en ouder in de toekomst diabetes type 2. Het is tijd om in actie te komen.

Draag als werkgever je steentje bij

Met de Nationale Suiker Challenge maken we mensen bewust van hun suikerinname en helpen we om deze inname te beperken. Met handige hulpmiddelen, lekkere recepten en praktische tips laten we zien dat de gezonde keuze ook makkelijk en fun kan zijn. En het mooie is: jij kunt als werkgever je steentje bijdragen.

Geef invulling aan je HR-gezondheidsbeleid

Door als bedrijf mee te doen met de Nationale Suiker Challenge kun je namelijk concrete invulling geven aan je HR-gezondheidsbeleid. Een gezonde werknemer is immers een fitte werknemer, heeft een lager ziekteverzuim en is daardoor duurzaam inzetbaar.

Een passend pakket voor jouw bedrijf

Het Diabetes Fonds heeft verschillende pakketten samengesteld waarmee bedrijven op een gezonde, leuke en effectieve manier aan de slag kunnen met gezond eten en drinken.

Het basispakket voor werkgevers bevat onder andere een toolkit met beeld- en informatiematerialen; toegang tot de nationale online kick-off van de Challenge door diëtist Kim Brouwers; en informatieve e-mails voor werknemers gedurende de Challenge week. Het pakket is uit te breiden met een werknemerspakket bestaande uit het magazine en praktische goodies. Daarnaast bieden we een verschillende workshops aan, met de optie voor maatwerk. En tot slot bieden we een adviestraject aan, waarbij onze diëtist samen met jou op de werkvloer bekijkt waar het gezonder kan.

Meer weten over de Nationale Suiker Challenge voor werkgevers?

Vul je via onderstaande knop je gegevens door en we nemen zo snel mogelijk contact met je op om de mogelijkheden voor jouw organisatie te bespreken.

Neem contact met mij op