In gezonde samenwerking met Ekoplaza

Met een gedeelde missie rond gezond leven en met een gezamenlijke focus op minder suiker, werken Ekoplaza en het Diabetes Fonds al een aantal jaar effectief samen.

Hoewel de bewustwording rondom het thema suiker steeds groter wordt, is de gezonde keuze nog lang niet altijd vanzelfsprekend. Hierdoor vinden nog steeds veel Nederlanders het moeilijk om een eerste stap richting minder suiker te zetten. Samen met Ekoplaza organiseert het Diabetes Fonds campagnes om bewustwording op het gebied van suiker te vergroten en handvaten te bieden die de gezonde keuze makkelijker te maken.

Een overzicht van onze gezamenlijke campagnes:

 • Lekker Met Minder Suiker Actieweken (2017)
  We verleiden mensen met gezonde in plaats van ongezonde keuzes. Want minder suiker hoeft niet minder lekker te betekenen. Ekoplaza kan als geen ander een bewust alternatief bieden. 29 maart t/m 2 mei 2017 stond daarom in het teken van de Lekker Met Minder Suiker Actieweken. Met lekkere recepten, interessante weetjes over suiker, praktische tips en korting op gezonde Ekoplaza-producten.
 • ‘Ga suikerbewust van start!’ (2018)
  In het kader van goeie, gezonde voornemens organiseerden we in januari 2018 de campagne ‘Ga suikerbewust van start!’, waarbij we consumenten uitdaagden om 21 dagen minder toegevoegde suikers te consumeren. Deelnemers ontvingen een gratis e-book met lekkere recepten en handige tips. Ekoplaza zette tijdens de campagne bewust haar producten zonder toegevoegde suikers in de spotlight.
 • De Nationale Suiker Challenge (2019)
  Een week zonder toegevoegde suikers… Durf jij het aan? In 2018 deden ruim 30.000 mensen mee met De Nationale Suiker Challenge. Ook dit jaar gaan we weer massaal voor zeven dagen zonder toegevoegde suikers. Ditmaal onder andere met mooie recepten en informatieve content van Ekoplaza.
 • Minder Suiker Actieweken bij Ekoplaza (2019)

  De inkopers van Ekoplaza zijn alle dagen druk op zoek naar de beste producten met een pure smaak. Als deze nog niet bestaan, gaan ze samen met de producent kijken of we dit toch kunnen ontwikkelen. Tijdens de suikerbewust weken bij Ekoplaza zetten we deze producten in het zonnetje.

Steun voor onderzoek

Naast het voorkomen van diabetes type 2 door het stimuleren van een gezonde leefstijl met minder suiker, financiert Ekoplaza ook al drie jaar onderzoek naar diabetes. Dankzij deze bijdrage kunnen we betere behandeling van diabetes mogelijk maken en complicaties voorkomen. Ook komt genezing hierdoor steeds dichterbij.

Geïnteresseerd in een partnership?

We denken graag met je mee. Neem contact op met Suzanna Bekkema via s.bekkema@diabetesfonds.nl of bel (033) 462 20 55.  

Geïnteresseerd in een partnership?

We denken graag met je mee. Bel (033) 462 20 55.

We denken graag met je mee. Bel (033) 462 20 55.