Jonger Oranje

Jonger Oranje is een voetbal platform dat al jaren duizenden jongeren en hun familieleden inspireert uit alle hoeken van het land. Jongeren die dol zijn op voetballen, graag laten zien wat ze kunnen en er vaak van dromen om profvoetballer te worden. Sinds februari 2022 is Jonger Oranje trotse partner van de Gezonde Generatie. Het netwerk van 24 samenwerkende gezondheidsfondsen, waar het Diabetes Fonds er één van is.

Jonger Oranje brengt de kennis en ervaring die aanwezig is bij de gezondheidsfondsen en topsporters samen om kinderen te inspireren gezond en sportief te leven en zo het beste uit zichzelf te halen. De organisatie gaat zelf ook actief bijdragen aan een gezonde omgeving door bijvoorbeeld de evenementen die ze organiseert rookvrij te maken, gezonde voeding en het drinken van water te stimuleren en aandacht te geven aan mentale gezondheid. 

Jonger Oranje in actie voor de Nationale Suiker Challenge

In 2022 zet Jonger Oranje het slotstuk van het voetbalseizoen, de Jonger Oranje  Finals in juni, geheel in het teken van de Nationale Suiker Challenge. Want als jong voetbal talent weet je als geen ander hoe belangrijk het is om gezond te eten. Daarom zullen zo een kleine 2.500 spelers van de Finals voorafgaand aan én tijdens de finale weekenden uitgedaagd worden om mee te doen aan de Nationale Suiker Challenge, samen met hun ouders, broertjes, zusjes en vrienden.

Jonger Oranje partner van de Gezonde Generatie

Op Valentijnsdag verklaart voetbalplatform Jonger Oranje de liefde aan de Gezonde Generatie. Dit initiatief van 24 samenwerkende gezondheidsfondsen heeft als doel om in 2040 in Nederland de gezondste jeugd van de wereld te hebben. Door de samenwerking gaan jaarlijks duizenden kinderen bereikt worden via talentendagen, clinics en andere voetbalactiviteiten van Jonger Oranje. 
Voor Jonger Oranje is de samenwerking met de Gezonde Generatie een perfecte manier om inhoud te geven aan de ambities van het platform. "Jonger Oranje wil nóg meer uitdragen dat plezier, vriendschap en je talent ontdekken het best tot hun recht komen in een sterk lichaam en met een gezonde geest. De gezondste jeugd van de wereld is een aansprekend doel waar wij graag ons steentje aan bijdragen", aldus organisator Sander Mallie.

Geïnteresseerd in een partnership?

Neem contact op met Barbara Féres via partnerschappen@diabetesfonds.nl of bel (033) 303 2087.

Neem contact op met Barbara Féres via partnerschappen@diabetesfonds.nl of bel (033) 303 2087.