Logo Scapino

In de afgelopen 45 jaar is Scapino uitgegroeid tot de grootste aanbieder op het gebied van schoenen, mode, sport- en vrijetijdsartikelen. Scapino vindt het belangrijk om goede schoenen te maken die toegankelijk zijn voor iedereen. Daarom hebben Diabetes Fonds, RondOm Podotherapeuten en Scapino hun krachten gebundeld en is er een speciale sneaker ontwikkeld voor mensen met diabetes.

Het is belangrijk dat mensen die diabetes en voetproblemen hebben, aangepaste schoenen dragen. Maar vaak zijn de kosten van deze aangepaste schoenen hoog. Daarom is de sneakercollectie Tudo Volta ontwikkeld met een goede prijs-kwaliteitverhouding die in de (online) winkels van Scapino wordt verkocht. De Tudo Volta-sneaker is de tweede schoenencollectie voor mensen met diabetes die een goede kwaliteit heeft, comfortabel zit en betaalbaarder is voor een grotere groep mensen.

Sneakers helpen tegen voetwonden

De nieuwe sneakers van Tudo Volta zien er ten opzichte van de eerdere Diabetesschoen-collectie moderner uit. Van ieder verkocht paar doneert Scapino een deel van de opbrengst aan het Diabetes Fonds. Ongeveer een kwart van de mensen met diabetes heeft een verhoogd risico op voetwonden. Het dragen van goede schoenen is extra belangrijk voor hen, omdat daarmee (ergere) voetcomplicaties worden voorkomen.

Interesse in een partnerschap?

Neem contact op met Barbara Féres via partnerschappen@diabetesfonds.nl 
of bel (033) 303 2087

Neem contact op met Barbara Féres via partnerschappen@diabetesfonds.nl 
of bel (033) 303 2087