Foto van een collectant voor de collecte van het Diabetes Fonds

Iedereen vrij van diabetes, daar collecteren we voor. Jij ook? Lees hier hoe je kunt helpen met de collecte.

Jouw hulp tijdens de collecte is heel belangrijk, daardoor kunnen we belangrijk onderzoek naar diabetes doen. Je kunt op verschillende manieren helpen met de collecte: als collectant (met of zonder contant geld), online collectant of als organisator. 

Help mee als collectant

Als collectant ga je tijdens de collecteweek op pad met een verzegelde collectebus. Samen met het wijkhoofd of de organisator bespreek je welke straten je loopt. Ook bespreek je wanneer je de collectebus kan verwachten of ophalen. Aan het einde van de collecteweek lever je de collectebus weer in. Samen met je wijkhoofd of organisator tel je de opbrengst.

Kunnen we op jouw hulp rekenen?

Meld je aan als collectant

Help mee als collectant zonder contant geld (QR)

Je kunt ook collecteren zonder contant geld. Op de kartonnen collectebus staat jouw gepersonaliseerde QR-code. Aan de deur laat je de code scannen door de donateur. Binnen enkele minuten zie je de donatie terug op jouw persoonlijke opbrengstenpagina.

Twee weken voor de start van de collecte ontvang je per post een platte kartonnen bus met daarop jouw QR-code. Deze bus schuif je makkelijk in elkaar. Op deze collectebus staan ook je persoonlijke gegevens, zodat je kunt laten zien dat je namens het Diabetes Fonds collecteert.

Meld je aan als collectant zonder contant geld

Help mee als online collectant

Als online collectant maak je makkelijk en snel een online collectebus aan. Je krijgt dan een persoonlijke collectepagina die je kunt delen via WhatsApp, e-mail en social media. Familie, vrienden, collega's en kennissen kunnen op deze pagina veilig een online donatie doen.

Meld je aan als online collectant

Help mee als organisator

Houd je ervan om te organiseren? Dan is de rol van organisator iets voor jou. Als organisator ben je het aanspreekpunt van de collectanten in jouw collectegebied. Daarnaast kijk je hoeveel collectematerialen er nodig zijn. Deze bestel en verspreid je.

Ook doe je wijzigingen in het collectantenbestand of geeft ze door aan het collecteteam. Na afloop van de collecte stort je de opbrengst en handel je de financiële administratie af.

Meld je aan als organisator

Iedereen vrij van diabetes, daar collecteren wij voor

Dit jaar collecteren we van 14 t/m 19 oktober. Doe je ook mee?

Dit jaar collecteren we van 14 t/m 19 oktober. Doe je ook mee?