Foto van een collectant voor de collecte van het Diabetes Fonds

Vrij van diabetes, daar collecteren wij voor! Doe jij mee? 

Hulp van vrijwilligers tijdens de collecte is onmisbaar. Dankzij de collecte konden we al veel onderzoek naar diabetes doen. Voor 1,2 miljoen mensen met diabetes. Je kunt op verschillende manieren helpen met de collecte. Als collectant, online collectant, wijkhoofd of organisator.

Help mee als collectant

Als collectant ga je tijdens de collecteweek op pad met een verzegelde collectebus. Ook als je één avondje de straat op gaat is dit al voldoende. Alle kleine beetjes helpen.

Samen met het wijkhoofd of de organisator bespreek je welke straten je loopt. En wanneer je de collectebus kan verwachten of ophalen. Aan het einde van de collecteweek lever je de collectebus weer in. Samen tellen jullie de opbrengst.

Naast huis-aan-huis collecteren, kun je ook online collecteren. Wanneer je je hiervoor aanmeldt, kun je altijd zelf de opbrengst bekijken van je online donaties. En van de donaties via de QR-code op je collectebus.

Aanmelden als collectant

Help mee als online collectant

Als online collectant maak je eenvoudig een persoonlijke online collectebus aan. Zo kun je mensen in jouw omgeving vragen om een bijdrage.

Je persoonlijke collectepagina verspreid je via WhatsApp, e-mail of social media. Jouw familie, vrienden en collega’s kunnen op deze pagina eenvoudig anoniem een online donatie in jouw collectebus doen. 

Je kunt natuurlijk ook beide doen: (huis-aan-huis) collecteren én online collecteren!

Aanmelden als online collectant

Help mee als wijkhoofd

Wil je meer doen en heb je meer tijd? Dan is helpen als wijkhoofd misschien iets voor jou. Een wijkhoofd organiseert bij grotere plaatsen de collecte in de wijk.

Je bespreekt met de organisator van tevoren hoeveel collectanten en collectematerialen je nodig hebt. Je neemt contact op met de collectanten in jouw wijk. Je bespreekt de looproutes en je bespreekt wanneer ze de collectebussen kunnen ophalen en inleveren. Of als je ze liever bezorgt en ophaalt, bespreek je wanneer dat uitkomt. Je verspreidt de collectematerialen en na afloop van de collecte tel je de opbrengst samen met de collectant. Daarna breng je de opbrengst naar de organisator.

Aanmelden als wijkhoofd

Help mee als organisator

Houd je ervan om te organiseren? Dan is de rol van organisator iets voor jou. Als organisator ben je het aanspreekpunt van de wijkhoofden of collectanten in jouw collectegebied. In kleinere collectegebieden zijn er niet altijd wijkhoofden. Dan heb je ook de taken van het wijkhoofd: het contact met de collectanten.

Je bespreekt met de wijkhoofden hoeveel collectantematerialen er nodig zijn. Deze bestel je en je verspreid ze. Je doet wijzigingen in het collectantenbestand of geeft ze door aan het collecteteam. Na afloop van de collecte stort je de opbrengst en handel je de financiële administratie af.

Aanmelden als organisator