Het Beste Diabetes­idee

Vaak bedenken mensen zelf handige en leuke oplossingen voor hun problemen. Het Diabetes Fonds wil dat deze ideeën werkelijkheid worden en biedt financiering aan voor iedereen met een goed idee dat direct voordeel oplevert voor mensen met diabetes. 

Het doel van Het Beste Diabetesidee 2019 is om de gezondheid of kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren. Iedereen met een goed diabetesidee of een praktische oplossing en een haalbaar plan kon een idee inzenden.

Hoe gaat het verder?

De inzending van ideeën was mogelijk tot 6 mei 2019. Onze jury maakte een eerste selectie uit alle ingezonden ideeën. Bekijk de geselecteerde ideeën

De geselecteerde inzenders mogen de ideeën verder uitwerken tot haalbare plannen. Uit deze uitgewerkte plannen worden één of meer winnaars gekozen die hun plannen met financiering van het Diabetes Fonds mogen gaan uitvoeren. De bekendmaking van de winnaar(s) van Het Beste Diabetesidee zal plaatsvinden op 13 november 2019.

Eerdere goede ideeën

Cooking Back To Our Roots

Gezond koken is niet altijd makkelijk. Al helemaal niet als de meeste recepten en tips voor mensen met diabetes niet passen bij jouw cultuur. Cooking Back To Our Roots TV laat zien hoe je gezond kunt eten binnen verschillende culturen. Eén van de winnaars van Het Beste Diabetesidee 2016. 

Voorleesboekje: "Help, mijn mama heeft diabetes"

Hoe leg je je kind uit wat diabetes is? Wat moeten kinderen doen als mama een hypo of hyper heeft? Waarom prikt papa zich regelmatig? Willeke Mulder en Ansje Bootsma schreven samen een kinderboek over diabetes. Als kinderen beter begrijpen wat diabetes is, is het een stuk minder eng. Eén van de winnaars van Het Beste Diabetesidee 2017. 

Zie ook:

Een vraag of opmerking?

Laat het ons weten! Wij helpen je graag.

Laat het ons weten! Wij helpen je graag.