Het Beste Diabetes­idee

Heb je een goed idee om het leven met diabetes makkelijker te maken? Doe mee met Het Beste Diabetesidee 2019 en maak kans om jouw idee uit te voeren!

Weet jij een praktische oplossing waarmee het leven met diabetes beter of makkelijker wordt? Heb je zelf diabetes, een kind met diabetes, ben jij een zorgverlener of heb je een bedrijf(je) en heb je een goed plan? Dan is Het Beste Diabetesidee iets voor jou!

Wat is 'Het Beste Diabetesidee'?

Vaak bedenken mensen zelf handige en leuke oplossingen voor hun problemen. Het Diabetes Fonds wil dat deze ideeën werkelijkheid worden en biedt financiering aan voor iedereen met een goed idee dat direct voordeel oplevert voor mensen met diabetes.

Wie kan meedoen?

Iedereen met een goed diabetesidee en een haalbaar plan! Het doel van het idee is om de gezondheid of kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren. Heb jij daarvoor een goed idee? Dan kan jij meedoen!

Hoe werkt het?

Download het aanvraagformulier

Lees de extra uitleg en de algemene voorwaarden

Hoe gaat het verder?

Onze jury maakt een eerste selectie uit alle ingezonden ideeën. De geselecteerde inzenders mogen de ideeën dan verder uitwerken tot haalbare plannen. Uit deze uitgewerkte plannen worden één of meer winnaars gekozen die hun plannen met financiering van het Diabetes Fonds mogen gaan uitvoeren. De bekendmaking van de winnaar(s) van Het Beste Diabetesidee zal plaatsvinden op 13 november 2019.

Eerdere goede ideeën

Cooking Back To Our Roots

Gezond koken is niet altijd makkelijk. Al helemaal niet als de meeste recepten en tips voor mensen met diabetes niet passen bij jouw cultuur. Cooking Back To Our Roots TV laat zien hoe je gezond kunt eten binnen verschillende culturen. Eén van de winnaars van Het Beste Diabetesidee 2016. 

Voorleesboekje: "Help, mijn mama heeft diabetes"

Hoe leg je je kind uit wat diabetes is? Wat moeten kinderen doen als mama een hypo of hyper heeft? Waarom prikt papa zich regelmatig? Willeke Mulder en Ansje Bootsma schreven samen een kinderboek over diabetes. Als kinderen beter begrijpen wat diabetes is, is het een stuk minder eng. Eén van de winnaars van Het Beste Diabetesidee 2017. 

Zie ook:

Een vraag of opmerking?

Laat het ons weten! Wij helpen je graag.