Iedereen vrij van diabetes

Vrij zijn van diabetes. Daar vecht het Diabetes Fonds voor! Daarom zorgen we voor onderzoek, voorlichting en praktische oplossingen die het leven met diabetes makkelijker maken. Help je mee met een gift?

Ja, ik wil helpen

'Diabetes heeft veel vrijheid van mij weggepikt'

Nika (15 jaar) kreeg zeven jaar geleden diabetes type 1. 'Het vervelende van diabetes vind ik: je moet altijd opletten. Ik heb diabetes gewoon altijd bij me, het gaat niet weg, het achtervolgt je je hele leven.'

Lees Nika's verhaal

Naar genezing voor mensen met diabetes type 1

Onderzoekers werken aan de ultieme droom van mensen met diabetes type 1: weer eigen insuline maken dankzij nieuwe cellen. Er zijn spannende tijden op komst, de eerste tests met mensen!

Zo helpt dit onderzoek

Naar genezing voor mensen met diabetes type 1

'Ik heb geleerd niet te ver vooruit te kijken'

Wendy (44) heeft al een tijdje diabetes type 2, het zit in haar familie. 'Ik leef gezond en toch is de diabetes heftiger geworden, dat is een klap in je gezicht. Fysiek ga ik heel langzaam achteruit. Maar ik blijf positief in het leven staan!'

Lees Wendy's verhaal

Biologische klok herstellen tegen diabetes type 2

Ons moderne leven brengt ons lichaam in de war, ten koste van onze gezondheid. Hoe kunnen we diabetes type 2 tegengaan? Wetenschappers pluizen het uit.

Zo helpt dit onderzoek

Biologische klok herstellen  tegen diabetes type 2

Geef voor vrijheid

Iedereen vrij van diabetes, daar vechten we voor. Een beter leven voor 1,2 miljoen mensen met diabetes, vrij van zorgen en angst voor complicaties. Daarom vragen we je steun voor betere behandeling en genezing van diabetes.

Ja, ik help mee!

helpen icoon

50 15 7,50

Of kies zelf je bedrag