Wat is jouw Beste Diabetesidee?

Heb je een geweldig idee om het leven met diabetes makkelijker te maken? Een handigheidje, een technische toepassing, een praktisch hulpmiddel, alles kan. Doe mee met Het Beste Diabetesidee en maak kans om jouw idee uit te voeren!

Alle dagen letten op je bloedsuiker. Al je eten, insuline of medicijnen plannen: diabetes is een voltijd baan met de patiënt als topmanager.

Heb jij een handige of leuke oplossing bedacht voor een probleem waar patiënten vaak tegenaan lopen en ben je op zoek naar financiering? Dit is je kans! Het Diabetes Fonds stelt 5.000 tot 50.000 euro beschikbaar om de beste diabetesideeën in de praktijk te brengen.

Wie kan meedoen?

Iedereen met een goed diabetesidee én een haalbaar plan om het idee uit te voeren kan meedoen, als het de gezondheid of kwaliteit van leven van mensen met diabetes verbetert.

Zo werkt het

  • Je neemt een filmpje op en vult een aanvraagformulier in waarin jij jouw briljante idee presenteert. Waarmee je anderen overtuigt waarom jouw idee écht een verschil gaat maken. Lees eerst de voorwaarden voor het filmpje.
  • Mail het formulier en het filmpje (via WeTransfer) uiterlijk 18 april (voor 13.00) naar research@diabetesfonds.nl.
  • Een jury maakt half mei een eerste selectie uit veelbelovende diabetesideeën
  • Eind mei roepen we iedereen via onze website op om te stemmen op hun favoriete idee.
  • Op 15 juni is de bekendmaking van de gekozen ideeën.

Meer info

Bekijk de uitgebreide voorwaarden en planning voor Het Beste Diabetesidee. Voor vragen kun je terecht bij het Diabetes Fonds, (033) 303 20 54 of research@diabetesfonds.nl

Wees creatief, leef je uit en overtuig!