De Gezonde Businessclub

Welkom bij de Gezonde Businessclub van het Diabetes Fonds.

In 2023 lanceren we de Gezonde Businessclub. Voor bedrijven die willen investeren in de gezondheid van hun medewerkers. En die willen netwerken met gelijkgestemde bedrijven om kennis, expertise en business uit te wisselen.

Online event 16 januari 2023

Past de Gezonde Businessclub bij uw bedrijf en wilt u hier meer over weten? Tijdens het online event op 16 januari werd de Gezonde Businessclub geintroduceerd door Diena Halbertsma: directeur Diabetes Fonds, en Barbara Féres: relatiemanager strategische partnerschappen. Over wat de Gezonde Businessclub inhoudt, hoe u kunt deelnemen en wat de winst is voor uw bedrijf.

Olympisch schaatskampioen Jochem Uytdehaage deelde zijn tips voor onder andere een goede werk-privébalans. Om beter fit en uitgerust te zijn en beter te presteren op het werk. 

Waarom de Gezonde Businessclub?

Gezonder leven maakt de kans op overgewicht en diabetes type 2 veel kleiner. En dat is hard nodig, want iedere week krijgen meer dan 1.000 mensen in Nederland te horen dat ze diabetes hebben.

U kunt met uw bedrijf hierin het verschil maken. De Gezonde Businessclub van het Diabetes Fonds begeleidt u en uw medewerkers met gezonder leven op en buiten de werkvloer. Bijvoorbeeld met concrete activiteiten zoals de Nationale Suiker Challenge en de New York Mini Marathon.

Wieteke de Best, directeur Green Chef: "Als Gezonde Partner van het Diabetes Fonds versterken we onze missie én dragen we bij aan een gezonder Nederland. Met onze Green Chef-box – samengesteld door diëtisten – maken we gezond eten zo gemakkelijk en verrassend mogelijk. Zo krijg je gezonde keuzes zonder moeite in je dagelijkse routine."

Wat heeft de Gezonde Businessclub te bieden?

Ieder lid van de Gezonde Businessclub wordt ‘Gezonde Partner van het Diabetes Fonds’ en mag het unieke logo in de eigen communicatiemiddelen gebruiken. De Gezonde Businessclub biedt u naast concrete activiteiten handige tips en tools voor uw medewerkers. En u krijgt toegang tot een interessant netwerk van bedrijven die zich allemaal willen inzetten voor een gezonder bedrijf en een gezonder Nederland.

Feiten en trends

  • 1,2 miljoen Nederlanders hebben diabetes. Dat is 7% van alle Nederlanders.
  • Jaarlijks overlijden er gemiddeld 39.000 mensen boven de 45 jaar met diabetes.
  • De helft van de Nederlanders heeft overgewicht (BMI hoger dan 25). Dit verhoogt de kans op het krijgen van diabetes type 2.
  • Van de huidige 45+ Nederlanders zal naar verwachting 1 op de 3 diabetes type 2 krijgen.
  • De zorgkosten voor diabetes lopen op naar 8 miljard euro in 2040. Diabetes behoort daarmee tot de grootste stijgers in ziektelasten.

Samen met u en onze andere Gezonde Partners dragen we bij aan een gezonder Nederland.

Geïnteresseerd in een partnership?

Neem contact op met Barbara Féres via partnerschappen@diabetesfonds.nl of bel (033) 303 2087.

Neem contact op met Barbara Féres via partnerschappen@diabetesfonds.nl of bel (033) 303 2087.

Geïnteresseerd in een partnership?

Neem contact op met Barbara Féres via partnerschappen@diabetesfonds.nl of bel (033) 303 2087.

Neem contact op met Barbara Féres via partnerschappen@diabetesfonds.nl of bel (033) 303 2087.

Komende activiteiten

13 mei 2023 New York Mini Marathon
5 tot 11 juni 2023 Nationale Suiker Challenge
14 november 2023 Wereld Diabetes Dag

Onze Gezonde Partners van het eerste uur

Eko MenuGreen Chef Wildalp