Salade met garnalen en courgette

Bereiding

Spoel 400 g gepelde garnalen af en dep droog.

Was 2 kleine courgettes en snij in dunne plakjes.

Was 1 friszure appel (bv. Jonagold), snij in kwarten, verwijder het klokhuis en snij in blokjes.

Was 1 ijsbergsla, schud droog en scheur in stukjes.

Meng de courgette met appel, sla, garnalen en 4 eetlepels waterkers.

Was ½ bosje peterselie, schud droog en verwijder de steeltjes.

Pureer 250 g magere yoghurt met de peterselie.

Breng op smaak met 1 eetlepel citroensap, peper en 2 eetlepels balsamicoazijn en schep de dressing door de salade.

Laat de salade ca. 5 minuten marineren en serveer.

Ingrediënten

  • 400 g grijze garnalen
  • 2 kleine courgettes    
  • 1 kleine friszure appel    
  • 1 krop ijsbergsla    
  • 4 eetlepels waterkers
  • 1/2 bosje peterselie    
  • 250 g yoghurt, 0% vet, naturel    
  • 1 eetlepel citroensap     
  • peper      
  • 2 eetlepels balsamicoazijn

Koolhydraten 16,2 g
waarvan suikers 15,1
Vet 2 g
waarvan verzadigd 0,5 g
Eiwit 26,6 g
Vezels 2,6 g
Groenten 200 g
Kcal 197
Zout 2,6 g