Van halve maatregelen naar hele oplossingen

We verzinnen de gekste dingen om minder suiker binnen te krijgen. Vruchtensap aanlengen met water, toetjes delen, suikerkleppen tegen zoete verleidingen. Allemaal leuk bedoeld, maar dit zijn slechts ‘halve maatregelen’. Het huidige aanbod in supermarkten, winkelstraten en op stations is voornamelijk suikerrijk en ongezond. Dat moet toch anders kunnen? Daarom pleiten wij voor hele oplossingen: minder suiker in producten, een gezonder aanbod en meer ruimte in de schappen voor suikerarm én suikervrij. Doe je mee? Teken onze petitie!

Teken nu

Halve maatregelen: je moet toch iets!

Zoete toetjes delen

Halve maatregel nr. 3 – Veel toetjes zijn suikerbommetjes. Laten we dan maar delen (als het lukt).

Vruchtensap verdunnen

Halve maatregel nr. 8 – Vruchtensap uit pak bevat veel suiker. Dan maken we het zelf toch minder zoet?

Maak de gezonde keuze makkelijk

Een gezonde keuze is nog steeds niet vanzelfsprekend. Gemiddeld krijgen we 1,5 tot 2 keer te veel suiker binnen. Suiker minderen? Dat willen we wel, maar we kunnen het als consument niet alleen. Daarom is actie vanuit de industrie hard nodig. Vind jij ook dat de gezonde keuze een gemakkelijke keuze moet zijn? Teken hieronder de petitie.

Teken de petitie!

Laat hieronder je gegevens achter om de petitie te tekenen. Vergeet trouwens niet om je in te schrijven voor onze minder-suiker-nieuwsbrief!

Als je een telefoonnummer hebt ingevuld, kan het Diabetes Fonds contact met je opnemen.
logo halve maatregelen