Bakkerij met verschillende soorten brood

Sommige soorten brood die je in de supermarkt of bij de bakker kunt kopen bevatten suiker. Wil je het suikergehalte per broodsoort weten? Download dan de onderstaande broodsuikerlijst

Suiker in brood

Vaak wordt er suiker aan het brood toegevoegd als voeding voor de gist. Suiker wordt daarom ook wel een ‘broodverbetermiddel’ genoemd.

Suikers kunnen verschillende functies hebben bij de bereiding van brood. Zo is er de belangrijke rol bij de voeding van gist, waardoor het brood sneller rijst. Ook speelt suiker een rol in het optreden van de Maillard-reactie, waardoor de korst van het brood een mooie bruine kleur krijgt.

Lees ook: Waarom zit er suiker in brood?

Suikerlijst brood

Download hier de broodsuikerlijst

Meer weten over suiker?

Wil je meer weten over suiker? Download gratis onze voedingsbrochure 'Wijzer over...' en leer meer over de effecten van onder andere suiker en zoetstoffen. Ook geven we praktische adviezen over hoe je gezond kunt eten!

Wijzer over suiker

Heldere adviezen over koolhydraten, suiker, zoetstoffen, vetten, eiwitten en zout. 

Foto: Karolina Szczur / Unsplash.com