Het laatste nieuws over minder suiker vind je op deze pagina. Campagnes, onderzoeken en andere ontwikkelingen die een effect kunnen hebben op je gezondheid.

26 APR. 2018

Industrie doet te weinig voor minder suiker in producten

De voedingsindustrie doet te weinig om de suikerinname van de Nederlandse consument terug te dringen. Dit blijkt uit berekeningen van het RIVM.
Lees dit nieuws
26 MRT. 2018

Britse suikertaks nu al een succes

De Britse suikertaks op frisdrank is pas op 6 april van kracht, maar heeft nu al effect. Verschillende fabrikanten hebben het suikergehalte in hun dranken verlaagd.
Lees dit nieuws
29 JAN. 2018

Consument­en­organisatie wil dat EU misleiden­de voedings­claims verbiedt

De Europese consumentenorganisatie BEUC roept De Europese Unie in Brussel op wetgeving te maken die misleidende gezondheids- en voedingsclaims verbiedt.
Lees dit nieuws
8 JAN. 2018

Diabetes Fonds en Ekoplaza suikerbewust van start

Het Diabetes Fonds en Ekoplaza starten vandaag met ’Ga suikerbewust van start!’. Deze campagne helpt de consument om 21 dagen minder toegevoegde suikers binnen te krijgen.
Lees dit nieuws
19 OKT. 2017

Suiker stimuleert woekering van kanker­cellen

Agressiviteit van een tumor is te verklaren door de actieve suikerconsumptie van de kankercellen. Belgische onderzoekers deden hier onderzoek naar en dit heeft geleid tot deze cruciale doorbraak in...
Lees dit nieuws
9 OKT. 2017

Diabetes Fonds start met campagne Halve maatregelen

Het Diabetes Fonds start vandaag met de campagne ‘Halve maatregelen’. Met deze campagne wil het Diabetes Fonds de industrie en supermarkten wijzen op hun verantwoordelijkheden. Met als doel het...
Lees dit nieuws
6 SEP. 2017

Geen suikerhoudende frisdrank meer op middelbare scholen

Eind 2018 is er geen suikerhoudende frisdrank meer te krijgen op middelbare scholen. Dit heeft de Nederlandse Vereniging Frisdranken, Waters en Sappen (FWS) bekendgemaakt.
Lees dit nieuws
30 AUG. 2017

Super­markt bestaat groten­deels uit sterk bewerkte voeding

Het aanbod in de supermarkt bestaat voor 70% uit sterk bewerkte voedingsmiddelen. Dit blijkt uit onderzoek van Foodwatch.
Lees dit nieuws
31 JUL. 2017

Te veel suiker kan leiden tot psych­ische stoor­nissen en depressie

Mannen met een hoge suikerinname hebben een grotere kans op het ontwikkelen van psychische stoornissen.
Lees dit nieuws
6 APR. 2017

Steviger aanpak nodig voor gezondere voedings­middelen

Verschillende gezondheidsorganisaties, waaronder het Diabetes Fonds, trekken vandaag aan de bel bij de regering. Zij vinden dat er een betere aanpak moet komen voor minder suiker, zout en verzadigd...
Lees dit nieuws
9 FEB. 2017

Ekoplaza nieuwe partner Diabetes Fonds met focus op minder suiker

Met een gedeelde missie op gezond leven en met een focus op minder suiker, hebben Ekoplaza en het Diabetes Fonds deze week een samenwerkingsovereenkomst gesloten.
Lees dit nieuws
8 DEC. 2016

Minder kinderidolen op ongezonde producten

De levensmiddelenindustrie mag geen kinderidolen meer op ongezonde snacks plaatsen. De verpakkingen van onder andere biscuitjes, sappen en koekjes gaan drastisch veranderen. De levensmiddelenindustrie...
Lees dit nieuws