7 dagen zonder suiker

De vierde editie van de Nationale Suiker Challenge is een feit! Dit jaar duurt de week zonder suiker van maandag 7 juni tot en met zondag 13 juni 2021. Dit is wat je als deelnemer moet weten en kunt verwachten.

Waarom organiseert het Diabetes Fonds deze challenge?

Een Nederlandse volwassene krijgt dagelijks gemiddeld 30% te veel suiker binnen. Kinderen bijna 80% te veel. Dit is niet goed voor onze gezondheid. Een te hoge suikerinname kan namelijk leiden tot overgewicht. En overgewicht verhoogt het risico op diabetes type 2. Wekelijks krijgen meer dan 1.000 mensen in Nederland te horen dat ze dit type diabetes hebben. 

Het Diabetes Fonds wil de groei van het aantal mensen met overgewicht en diabetes type 2 stoppen. Enerzijds doen we dit door je bewust te maken van je suikerinname, anderzijds helpen je om deze suikerinname ook daadwerkelijk te beperken. Zo laten we je in ons Suiker Challenge Magazine zien hoe je lekker vers kunt koken zonder daarbij suiker toe te voegen. Ook sturen we je mails met handige tips en weetjes over voeding.

Hoe kan ik me inschrijven voor de Nationale Suiker Challenge?

Inschrijven voor de Nationale Suiker Challenge doe je eenvoudig via onze website. Vul hier je gegevens in en druk op 'Inschrijven'. Nadat je dit hebt gedaan krijg je een bevestigingspagina van je inschrijving te zien. Ruim voor de start van de Nationale Suiker Challenge ontvang je van ons de eerste mail met daarin een link naar het digitale Suiker Challenge Magazine.

Wat kan ik als deelnemer verwachten van de Nationale Suiker Challenge?

Een aantal weken voor de start van de Nationale Challenge ontvang je als deelnemer gratis het digitale Suiker Challenge Magazine, met daarin lekkere recepten, handige tips om je suikerinname te verminderen en adviezen van onze diëtisten om ook na de challenge je gezonde leefstijl vol te houden. Daarnaast ontvang je tijdens de week zonder suiker gezonde inspiratie, heerlijke variatierecepten en praktische informatie via e-mail en social media.

Zit ik als deelnemer ergens aan vast?

Deelname aan de Nationale Suiker Challenge is helemaal gratis en volledig vrijblijvend. Ook de digitale versie van het Suiker Challenge Magazine ontvang je kosteloos van ons. Via e-mail en social media sturen we je graag handige tips en lekkere recepten om de week zonder suiker vol te houden.

Wat bedoelen jullie precies met 'zonder suiker', je hebt toch suiker nodig?

Met een week zonder suiker bedoelen we een week zonder vrije suikers. Vrije suikers zijn alle toegevoegde suikers plus de suikers die van nature aanwezig zijn in honing, siropen, vruchtensappen en vruchtenconcentraat. Deze suikers zitten vaak in producten die we niet nodig hebben om gezond te blijven, denk aan koek, snoep, frisdrank en allerlei kant-en-klaar producten.

Van nature aanwezige suikers in gezonde producten als fruit, groente en zuivel vallen niet onder vrije suikers. In deze producten zitten naast suikers ook vitaminen, mineralen en vezels die je lichaam nodig heeft om gezond te blijven. Tijdens de Nationale Suiker Challenge vermijden we dus alleen de vrije suikers en kun je producten als groenten, fruit en zuivel gewoon blijven eten.

Op welke social media kanalen kan ik de Nationale Suiker Challenge volgen?

Tijdens de Nationale Suiker Challenge plaatsen we regelmatig nieuwe recepten en handige tips op onze Facebook- en Instagram-pagina. Ook organiseren we regelmatig leuke winacties. Door ons te volgen blijf je tijdens de week zonder suiker volledig voorzien van de laatste nieuwtjes en gezonde inspiratie. Hier vind je onze Facebook-pagina en hier vind je onze Instagram-pagina.