gezonde tussendoortjes

Het is laat in de middag. Je maag rommelt en je hebt zin in iets lekkers. Ga je voor een zoete snack of voor een gezond tussendoortje?

Hoe maak je de gezonde keuze?

Voor je die keuze kunt maken, is het eerst goed om te weten wat 'gezond' is en wat niet. Veel producten die worden verkocht als 'gezonde snacks' of 'verantwoorde tussendoortjes' bevatten veel suiker, zout of verzadigd vet. Consumenten voelen zich hierdoor op een verkeerd spoor gezet.

Lijst met gezonde tussendoortjes

Productverpakkingen kunnen dus als misleidend worden ervaren. Daarnaast is het niet altijd even makkelijk om een etiket te ontcijferen. Het maken van een verantwoorde keuze is zo makkelijk nog niet. Daarom hebben we een lijst met gezonde tussendoortjes voor je samengesteld.

Lijst met gezonde tussendoortjes

Download de lijst met gezonde tussendoortjes.

Onbewust krijgen we te veel suiker binnen...

Verborgen suikers, misleidende etiketten... In Nederland krijgen we gemiddeld 1,5 tot 2 keer te veel suiker binnen. En toch doet de industrie te weinig om de overvloed aan suiker in ons eten en drinken te verminderen. Voor ons is de maat vol: we zijn klaar met halve maatregelen. Het is tijd voor oplossingen! Teken de petitie op www.halve-maatregelen.nl en dwing de industrie tot actie!