Wat is het laatste nieuws op het gebied van diabetesonderzoek? Wat zijn de doorbraken? Wil je op de hoogte blijven over diabetes, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Filters:

24 NOV 2015

Borstvoeding of minder koolhydraten goed na zwangerschapsdiabetes

Vrouwen die door zwangerschapsdiabetes meer risico lopen op diabetes type 2, verkleinen hun risico door het geven van borstvoeding. Of door het beperken van koolhydraten, maar dan vooral met...
20 NOV 2015

Reactie bloedsuiker bij iedereen verschillend

De reactie van je bloedsuiker op eten is voor iedereen verschillend. Dit is aangetoond in een groot onderzoek in Israël, verschenen in het tijdschrift Cell.
19 NOV 2015

Amsterdam pakt overgewicht bij kinderen intensiever aan

30.000 kinderen in Amsterdam hebben overgewicht, waarvan 2.300 zeer ernstig. De gemeente Amsterdam gaat daarom haar lopende Actieplan Aanpak Gezond Gewicht intensiever inzetten.
17 NOV 2015

Bewegen is gezond: 20 tips

Bewegen is voor iedereen gezond, maar zeker voor mensen met diabetes type 2. De voordelen van bewegen zijn bekend. Toch is meer bewegen lastig, blijkt uit nieuw onderzoek. 20 tips helpen je om stap...
16 NOV 2015

Dit was de (diabetes)week

Dat diabetes een groot probleem is, en nog groter wordt, werd vorige week door de International Diabetes Federation nogmaals bevestigd. 
14 NOV 2015

Wereldwijde aandacht voor diabetes

Wereld Diabetes Dag (WDD) is de belangrijkste wereldwijde bewustwording campagne voor diabetes. Deze dag werd in 1991 door de Internationale Diabetes Federatie (IDF) en de Wereldgezondheidsorganisatie...
12 NOV 2015

Deskundigen pleiten voor wereldwijde suikerbelasting

Diabetesdeskundigen van de Internationale Diabetes Federatie (IDF) roepen wereldleiders op om suikertaksen te heffen in de strijd tegen obesitas en diabetes type 2.
11 NOV 2015

Eén op de drie Nederlanders krijgt diabetes type 2

Een op de drie Nederlanders krijgt diabetes type 2. En de helft van de Nederlanders krijgt een voorstadium van diabetes type 2. Dit schrijven onderzoekers van het Erasmus MC.
9 NOV 2015

Zelf eten klaarmaken verkleint risico op diabetes type 2

Vaker zelf boterhammen smeren en thuis koken kan je kans op diabetes type 2 verkleinen. Dat zeggen onderzoekers van Harvard.
9 NOV 2015

Diabetes Fonds veroordeelt simuleren lage bloedsuikerspiegel

Het Diabetes Fonds vindt de actie van ADO Den Haag-keeper Martin Hansen smakeloos. Hij legde een voetbalwedstrijd stil door een hypo, lage bloedsuiker te veinzen. Dat is respectloos tegenover mensen...
4 NOV 2015

Nieuwe richtlijnen: drink suikervrij, eet plantaardig

De Gezondheidsraad heeft vandaag de nieuwe Richtlijnen goede voeding gepubliceerd. Wij zetten de belangrijkste punten op een rijtje.
2 NOV 2015

Langste collecte ooit voor het goede doel

Dorien, een psycholoog met diabetes, zet van 2 tot en met 7 november een ultiem record neer: zij loopt de langste collecte van de wereld. Dwars door Nederland, van Groningen naar Maastricht. Haar doel...