Wat is het laatste nieuws op het gebied van diabetesonderzoek? Wat zijn de doorbraken? Wil je op de hoogte blijven over diabetes, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Filters:

30 MEI 2016

Eerste gemeente start met Persoonlijke Gezondheids­check

Vandaag gaat de gemeente Goirle als eerste in Nederland aan de slag met de Persoonlijke Gezondheidscheck. De check is mede ontwikkeld door het Diabetes Fonds.
25 MEI 2016

Patrick Schrauwen wint Minkowski prijs

Het Diabetes Fonds feliciteert prof. dr. Patrick Schrauwen van het Maastrichts Universitair Medisch Centrum (MUMC) met het winnen van de prestigieuze Minkowski Prijs. De prijs is een erkenning voor...
24 MEI 2016

Toegevoegde suikers voortaan op etiketten in VS

In de Verenigde Staten wordt het voedingsetiket van producten gewijzigd. Binnenkort kunnen Amerikanen beter zien welke producten toegevoegde suikers bevatten.
19 MEI 2016

Nederlandse kunstalvlees­klier thuis succesvol

Met een kunstalvleesklier houden mensen met diabetes type 1 hun bloedsuiker thuis beter binnen gezonde waarden dan met een insulinepomp. Dat is deze week de uitkomst van een onderzoek met de...
18 MEI 2016

Vaccin op basis van Salmonella tegen diabetes type 1?

Een pilletje met daarin onder andere salmonella kan mogelijk het afweersysteem bijsturen bij mensen met diabetes type 1, waardoor diabetes geneest. Dat zeggen Amerikaanse onderzoekers.
18 MEI 2016

Druiven en sinaasappels tegen diabetes type 2?

In sinaasappels en de schil van blauwe druiven zitten de stoffen hesperetine en resveratrol. Samen gecombineerd in een pil verbeteren ze de insulinegevoeligheid van het lichaam, zeggen Britse ...
17 MEI 2016

Onderzoek preventie diabetes type 1 van start

Hoe voorkom je dat broertjes en zusjes van een kind met diabetes type 1 het ook krijgen? Schotse onderzoekers gaan kijken of dat lukt met het bestaande medicijn metformine.
17 MEI 2016

Verschillen tussen mannen en vrouwen in ontwikkeling diabetes

Mannen komen van Mars en vrouwen van Venus. Dit geldt zeker voor hoe mannen en vrouwen denken, communiceren en voelen. Maar nu blijkt dat dit ook geldt voor de manier waarop diabetes type 2 ontstaat.
12 MEI 2016

Nieuwe brochure over MODY

Veel mensen denken dat er maar twee soorten diabetes zijn: diabetes type 1 en 2. Dit klopt niet. Er bestaan ook nog andere zeldzame vormen van diabetes, zoals MODY.
10 MEI 2016

Te veel frisdrank en snoep­automaten op middelbare scholen

Op veel middelbare scholen staan nog snoep- en frisdrankautomaten. Ondanks afspraken van die scholen om het eten in de kantines gezonder te maken.
4 MEI 2016

Een huisdier verbetert de bloedsuikers

Het verzorgen van een huisdier heeft positieve effecten op de bloedsuikerwaarden van kinderen met diabetes type 1. Dit blijkt uit Amerikaans onderzoek dat is gepubliceerd in het tijdschrift PLOS ONE...
3 MEI 2016

Groter risico op gehoorverlies bij diabetes

Hoge geluiden niet goed kunnen horen. Moeite hebben met groepsgesprekken.  Zacht praten niet kunnen verstaan. Mensen met diabetes type 2 hebben meer kans op deze problemen, blijkt uit onderzoek.