Wat is het laatste nieuws op het gebied van diabetesonderzoek? Wat zijn de doorbraken? Wil je op de hoogte blijven over diabetes, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Filters:

14 JUL 2016

Regelmatig fietsen verlaagt risico op diabetes type 2

Regelmatig fietsen verlaagt je risico op diabetes type 2 met 20 procent. Dit blijkt uit een groot onderzoek van de Universiteit van Zuid-Denemarken.
13 JUL 2016

Toch hypo’s bij het sporten

Je past je koolhydraten en insuline aan en toch krijg je een hypo tijdens of na het sporten: dat overkomt 7 van de 10 mensen met diabetes type 1, blijkt uit een Amerikaans onderzoek.
12 JUL 2016

Vaker hypo bij over­behandeling diabetes

Ouderen met diabetes type 2 en mensen met meerdere aandoeningen slikken regelmatig te zware medicatie om hun bloedsuiker te verlagen. Hierdoor hebben zij meer kans op gevaarlijk lage bloedsuikers.
11 JUL 2016

Plus maakt gezonde keuze makkelijker

Supermarktketen PLUS past verpakkingen van producten aan, zodat kinderen en hun ouders vaker kiezen voor gezonde tussendoortjes.
11 JUL 2016

Werkend Nederland zit te veel

Uit de nieuwe cijfers van de Leefstijlmonitor blijkt dat Nederlanders ruim 10 uur zitten op een werkdag. Verontrustend, vindt het Diabetes Fonds, want veel zitten is slecht voor je gezondheid. Het...
8 JUL 2016

Zelf thuis koken verkleint risico diabetes type 2

Mensen die veel zelf thuis koken hebben een kleinere kans op diabetes type 2 dan mensen die veel uit eten gaan. Dit blijkt uit Amerikaans onderzoek van de universiteit in Boston.
6 JUL 2016

Halfuur minder zitten verkleint risico diabetes type 2

Veel zitten op een dag is niet goed voor je gezondheid. Uit nieuw onderzoek blijkt dat een halfuur zitten vervangen door lopen of staan je kans op diabetes verkleint.
28 JUN 2016

Nieuwe training voorkomt hypo's

De training HypoBewust helpt om ernstige hypo’s bij mensen met diabetes te voorkomen. Als deelnemers een hypo krijgen, dan zijn zij zich hier eerder van bewust.
27 JUN 2016

Genetisch verband tussen diabetes en depressie

Veel mensen met diabetes type 2 krijgen ook last van een depressie. Onderzoek laat zien dat deze relatie deels genetisch bepaald is.
27 JUN 2016

Vroegtijdig opsporen van diabetes type 1 bij kinderen

Vroegtijdig opsporen van diabetes type 1 leidt tot een vermindering van diabetische ketoacidose bij diagnose. Duitse onderzoekers doen onderzoek naar vroege screening op diabetes type 1 bij kinderen.
24 JUN 2016

Bewegen verkleint risico op diabetes bij lever­vervetting

Regelmatig bewegen verkleint de kans op diabetes type 2 bij mensen met een vervette lever. Dit blijkt uit onderzoek van Bram Brouwers. Hij promoveert 24 juni aan de Universiteit van Maastricht.
22 JUN 2016

Vrouwen na zwanger­schaps­diabetes niet voldoende gescreend

Driekwart van de vrouwen met zwangerschapsdiabetes wordt niet opnieuw gescreend op diabetes binnen een jaar na de bevalling, volgens een Amerikaanse studie. En dat terwijl deze vrouwen een flink...