Wat is het laatste nieuws op het gebied van diabetesonderzoek? Wat zijn de doorbraken? Wil je op de hoogte blijven over diabetes, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Filters:

4 FEB 2016

Kinderdrank­jes bijna evenveel suiker als cola

In kinderdrankjes zit bijna evenveel suiker als in cola, zegt organisatie Foodwatch, die 194 drinkpakjes uit de schappen van de vijf grootste supermarkten onderzocht.
3 FEB 2016

Veel zitten verhoogt risico op diabetes type 2

Elk extra uur dat mensen op een dag zittend doorbrengen, verhoogt hun risico op diabetes type 2 met ruim twintig procent. Dat zeggen onderzoekers op basis van de omvangrijke Maastricht Studie.
3 FEB 2016

Vrienden­Loterij geeft weer groot bedrag aan Diabetes Fonds

Een fantastisch bedrag van 1.122.693 euro krijgt het Diabetes Fonds van de VriendenLoterij. Daarmee kunnen we belangrijk onderzoek financieren naar de genezing van diabetes.
2 FEB 2016

Vaker zwanger­schaps­diabetes na vroege puberteit

Zwangerschapsdiabetes komt vaker voor bij vrouwen die op jonge leeftijd hun eerste menstruatie hadden. Vooral vrouwen voor wie meerdere risico’s tegelijk gelden, hebben baat bij extra begeleiding om...
2 FEB 2016

DVN biedt nieuwe cursus Leven met diabetes

Speciaal voor mensen die pas net de diagnose diabetes type 2 hebben, biedt Diabetesvereniging Nederland (DVN) een nieuwe cursus aan.
27 JAN 2016

Nieuwe stichting voor diabeteszorg op lagere school

De nieuwe Stichting Zorgeloos met diabetes naar school biedt praktische handvatten voor goede diabeteszorg op school. Sinds kort mag ook schoolpersoneel bij kinderen officieel bloedsuiker meten en...
21 JAN 2016

1 op de 10 Nederlanders ernstig overgewicht

In 2014 had 11,7 procent van alle Nederlanders ernstig overgewicht. Dit blijkt uit cijfers van het CBS.
19 JAN 2016

Heffing op suiker in Britse ziekenhuizen

Ziekenhuizen in Engeland voeren heffing in op drankjes en eten met veel suiker. Ze willen medewerkers en patiënten ontmoedigen om ongezonde voedingsmiddelen te kopen.
18 JAN 2016

Eigen insuline­produ­cerende cellen inpakken

Engelse en Italiaanse wetenschappers hebben een nieuwe behandeling bedacht die insulineproducerende cellen beschermt. De eerste resultaten laten zien dat hun idee kan werken. De behandeling maakt...
18 JAN 2016

Minder suikerdranken gekocht door waarschuwing

Waarschuwingen op suikerhoudende dranken zorgen ervoor dat minder ouders ze kopen. Dit blijkt uit Amerikaans onderzoek.
12 JAN 2016

Oproep aan K3: stop kinder­marketing

“Stop met reclame die kinderen verleidt om ongezond te eten.” Die oproep doet de Alliantie Stop kindermarketing in een nieuwjaarskaart aan de nieuwe leden van K3.
8 JAN 2016

Inschrijving Vondel Run geopend

De inschrijvingen voor de eerste editie van de Vondel Run zijn geopend. Zondag 28 februari klinkt om 11.00 uur het eerste startschot van deze hardloopwedstijd in het mooiste park van Amsterdam. Er is...