Wat is het laatste nieuws op het gebied van diabetesonderzoek? Wat zijn de doorbraken? Wil je op de hoogte blijven over diabetes, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Filters:

23 SEP 2016

Snel­werkende insuline uit slakkengif

Het gif van een zeeslak bevat een eiwit met dezelfde werking als insuline. Dat ontdekten Australische onderzoekers. Deze slakkeninsuline is interessant, omdat hij sneller werkt dan de huidige...
23 SEP 2016

Allemaal de kou in

Vandaag promoveert Mark Hanssen op zijn onderzoek naar het verbeteren van de insulinegevoeligheid bij diabetes type 2. Hij ontdekte dat kou hierbij goed helpt.
22 SEP 2016

Diabetes Fonds werkt samen met Specsavers

Het Diabetes Fonds gaat langdurig samenwerken met Specsavers. Doel is om samen meer bekendheid te geven aan oogproblemen die het gevolg kunnen zijn van diabetes. 
20 SEP 2016

Wat is jouw Beste Diabetesidee?

Heb je een geweldig idee om het leven met diabetes makkelijker te maken? Een handigheidje, een app, een praktisch hulpmiddel, alles kan. Doe mee met Het Beste Diabetesidee en maak kans om jouw idee...
15 SEP 2016

Eerste persoon getest voor genezing diabetes type 1

Voor de eerste keer is een persoon geïnjecteerd met behandelde afweercellen, om het afweersysteem te corrigeren en daarmee diabetes type 1 te genezen.
14 SEP 2016

FreeStyle Libre is een succes

De FreeStyle Libre verbetert de bloedsuikers, blijkt uit recent onderzoek. Gebruikers krijgen minder hypo’s met de nieuwe glucosemeter dan met de vingerprik. Dit is een van de eerste onderzoeken die...
2 SEP 2016

Kinderen met diabetes blij met robot

Een robot voor kinderen met diabetes krijgt een dikke 8,5 van de kinderen en jongeren zelf. Dit schrijven Engelse onderzoekers na een eerste studie onder 37 gebruikers van de robot die op een speelse...
31 AUG 2016

Antibiotica gelinkt aan ontstaan diabetes type 1

Amerikaanse onderzoekers toonden aan dat antibiotica een twee keer zo hoog risico geeft op diabetes type 1. Doordat de darmflora verandert. De resultaten zijn gepubliceerd in Nature Microbiology. 
29 AUG 2016

AH stopt met kinder­marketing ongezonde producten

Albert Heijn is na Plus de tweede supermarkt die kinderidolen van verpakkingen van ongezonde producten haalt.
23 AUG 2016

Vette vis verkleint de kans op blindheid

Twee keer per week vette vis eten helpt tegen oogproblemen bij diabetes type 2. Dit stellen Spaanse onderzoekers. Het werkt door de verhoging van omega-3 vetzuren.
23 AUG 2016

Vruchtensap minder verkocht

De verkoop van vruchtensap in Nederland is de afgelopen jaren gedaald. Dit blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau IRI.
22 AUG 2016

Moeder met overgewicht en diabetes eerder zwaarder kind

Kinderen van moeders met overgewicht en diabetes type 2 hebben meer kans om als puber overgewicht te krijgen. Dit blijkt uit onderzoek van Nurah Hammoud van het UMC Utrecht.