Wat is het laatste nieuws op het gebied van diabetesonderzoek? Wat zijn de doorbraken? Wil je op de hoogte blijven over diabetes, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Filters:

4 MEI 2016

Een huisdier verbetert de bloedsuikers

Het verzorgen van een huisdier heeft positieve effecten op de bloedsuikerwaarden van kinderen met diabetes type 1. Dit blijkt uit Amerikaans onderzoek dat is gepubliceerd in het tijdschrift PLOS ONE...
3 MEI 2016

Groter risico op gehoorverlies bij diabetes

Hoge geluiden niet goed kunnen horen, moeite hebben met groepsgesprekken of zacht praten niet kunnen verstaan. Mensen met diabetes type 2 hebben meer kans op deze problemen, blijkt uit onderzoek.
29 APR 2016

Nieuws over de relatie tussen hygiëne en diabetes type 1

Vandaag staat in de Telegraaf een artikel over een nieuwe stap in het onderzoek naar het ontstaan van diabetes type 1. Finse, Amerikaanse en Russische onderzoekers hebben in een grootschalige studie...
26 APR 2016

Leefstijlproject in achterstandswijk werkt

Bewoners met overgewicht in achterstandswijken hebben baat bij een intensief leefstijlprogramma in de eigen wijk. Dit blijkt uit onderzoek van Sandra Bukman die op 26 april promoveert aan de...
26 APR 2016

Slaapapneu vergroot kans op nierschade

Bij mensen met diabetes type 2 en slaapapneu, stokkende ademhaling, komt nierschade vaker voor. Zuurstoftekort blijkt de oorzaak te zijn.
22 APR 2016

Prof. Eelco de Koning wint Corona-Gallina Prijs

Prof. dr. Eelco de Koning heeft de Corona-Gallina Onderzoeksprijs 2016 gewonnen, voor zijn belangrijke werk voor transplantatie van insulineproducerende cellen.
20 APR 2016

Bestaand medicijn mogelijk ook voor diabetes type 2

Het medicijn Glivec wordt gebruikt voor de behandeling van verschillende soorten kanker. Maar nu hebben onderzoekers ontdekt dat het ook kan werken voor de behandeling van diabetes type 2.
19 APR 2016

Nieuw hormoon laat bloedsuiker stijgen

Amerikaanse onderzoekers ontdekten iets nieuws over de suikerstofwisseling: een bepaald type vetweefsel produceert het hormoon asprosin, en dat verhoogt de bloedsuiker. 
11 APR 2016

Werkgever verleidt werknemer niet om de trap te nemen

Driekwart van de werknemers wordt door hun werkgever niet gestimuleerd om de trap te nemen. Dit blijkt uit onderzoek van het Diabetes Fonds naar aanleiding van de Nationale Traploopweek. Deze week...
7 APR 2016

Aantal mensen met diabetes verviervoudigd

Vandaag op Wereldgezondheidsdag roept de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op tot drastische maatregelen tegen diabetes. 
5 APR 2016

Driekwart producten met vitamine­claims bevatten te veel suiker

De organisatie foodwatch Nederland voert actie tegen misleidende vitamineclaims op producten waar veel suiker in zit.
1 APR 2016

Gezonder Mag.

Vandaag verschijnt de nieuwe editie van Gezonder Mag. Een initiatief van Stichting Ik Kies Bewust, de organisatie achter het Vinkje. Het Diabetes Fonds is een van de partners van dit magazine.