Wat is het laatste nieuws op het gebied van diabetesonderzoek? Wat zijn de doorbraken? Wil je op de hoogte blijven over diabetes, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Filters:

27 AUG 2015

Barry Atsma zoekt hardlopers!

Barry Atsma heeft een sportieve uitdaging voor je! Loop op 10 oktober mee in zijn team voor de DiaBeatit Run. 
27 AUG 2015

Eilandjestransplantatie in Nederland een succes

Transplantatie van eilandjes van Langerhans blijkt een goede behandeloptie voor mensen met diabetes type 1. Dat publiceren prof. dr. Eelco de Koning en collega's in het American Journal of...
26 AUG 2015

Rode peper zorgt voor vol gevoel

Een stofje in rode peper, capsaïcine, zorgt ervoor dat je eerder een vol gevoel hebt. Hierdoor eet je minder. Dit blijkt uit Australisch onderzoek.
24 AUG 2015

Geven na leven

Vanavond om 18.55 uur start op NPO 2 het zevende seizoen van het televisieprogramma De Nalatenschap. Met daarin persoonlijke verhalen van mensen die iets nalaten aan een goed doel.
21 AUG 2015

Afleiding van eten kan leiden tot overeten

Als je lopend iets eet, zal je later die dag meer eten dan als je zittend en pratend eet.
21 AUG 2015

Gezonder aanbod bij kassa’s werkt

Het werkt om gezondere snacks bij de kassa te leggen, meer mensen kopen ze dan.  
17 AUG 2015

Pubers met diabetes doen zorg liever zelf

Kinderen met diabetes beginnen rond hun 9e of 10e levensjaar met zelfzorg. Op de middelbare school doen zij inmiddels bijna alles zelf. Maar pubers houden hun bloedsuiker vaak minder goed in de gaten.
12 AUG 2015

Darmen en diabetes type 1

Bacteriën in de darmen kunnen het afweersysteem dusdanig onder controle houden dat het geen diabetes type 1 meer veroorzaakt. Althans, bij muizen. 
4 AUG 2015

Ontbijt goed voor bloedsuiker

Ontbijten is belangrijk: het voorkomt pieken in de bloedsuiker bij mensen met diabetes type 2. Dat laten twee studies zien. Stevig ontbijten is zelfs het beste.
30 JUL 2015

Snelle test voor zwangerschapsdiabetes

Wetenschappers hebben een nieuwe test voor zwangerschapsdiabetes ontwikkeld. Een eerste onderzoek met deze test laat zien dat de test goed werkt.
30 JUL 2015

Antioxidanten helpen niet bij nierproblemen

Lange tijd dachten wetenschappers dat zogeheten antioxidanten nierschade door diabetes konden verhelpen. Dat blijkt niet te kloppen, volgens hoogleraar Kumar Sharma, die gespecialiseerd is in...
30 JUL 2015

Molecuul ontdekt dat mogelijk rol speelt bij diabetes type 1

Zweedse onderzoekers denken dat een ontstekingsremmend molecuul veelbelovende vooruitzichten biedt voor de behandeling van diabetes type 1. De studie is gepubliceerd in het tijdschrift Scientific...