Nuttige links

Wil je meer weten over diabetes? Of zoek je praktische informatie over leven met diabetes en hoe je de beste behandeling krijgt? We helpen je graag verder met een aantal nuttige links.

Community diabetes type 1

Op diabetestype1.nl kunnen mensen met diabetes type 1 en hun naasten het laatste nieuws en actuele onderzoeken vinden over diabetes type 1. Ze kunnen er met elkaar in contact komen en ervaringen met elkaar delen in gesprekken en blogs.

Patiëntenvereniging DVN

De Diabetesvereniging Nederland (DVN) is de grootste patiëntenvereniging van Nederland. Je kunt hier terecht voor informatie over diabetes, praktische tips over bijvoorbeeld verzekeringen en educatieve cursussen. DVN behartigt de belangen van mensen met diabetes bij bijvoorbeeld zorgverzekeraars. Dvn.nl

DiabetesTrefpunt 

DiabetesTrefpunt.nl is een online community voor iedereen die met diabetes te maken krijgt. Je kunt er terecht voor vragen, ervaringsverhalen en tips over leven met diabetes. De community is een vervanging van het oude Diabetesforum.

Voor kinderen en jongeren met diabetes

Cyberpoli.nl Een online vraagbaak waar kinderen en jongeren met diabetes en hun ouders ieder moment van de dag en kosteloos vragen kunnen stellen aan een panel van deskundigen. De website is opgezet door Stichting Artsen voor Kinderen.

Website van de Diabetesvereniging Nederland (zie hierboven) speciaal voor kinderen: Sugarkids.nl

Over omgaan met diabetes op school: Zorgeloosmetdiabetesnaarschool.nl

Nationaal centrum voor de behandeling van kinderen met diabetes type 1: Diabeter.nl 

De Bas van de Goor Foundation wil de kwaliteit van leven voor mensen met diabetes verhogen door middel van sport. Voornamelijk voor kinderen met diabetes. Meer informatie op BvdGf.org  

Medicijnen

Op medicijnkosten.nl kun je alles over de vergoeding van medicijnen opzoeken zoals of een medicijn wordt vergoed, of daar speciale voorwaarden voor zijn, of je zelf moet bijbetalen en of er een vervangend geneesmiddel is dat wel helemaal wordt vergoed.

Op apotheek.nl vind je informatie over alle medicijnen en eventuele bijwerkingen. 

Diabetes type 2

Diep.info is een handige site voor mensen met type 2 diabetes. Met allerlei informatie over type 2 diabetes, bloedglucosewaarden, leefstijl, behandeling, zelfcontrole en leven met diabetes.

Voor anderstaligen

Voor informatie in onder andere Arabisch, Bengaals, Engels, Chinees, Farsi, Frans, Italiaans, Pools, Portugees, Turks: bosman.com/cultuurservice en diabetes.org.uk 

De American Diabetes Association geeft veel goede informatie (in het Engels) op Diabetes.org. Ook informatie in het Engels over de verschillende typen diabetes, complicaties en nog veel meer op: www.diapedia.org

Voeding

Op de site van het Voedingscentrum staat veel informatie over voeding, gewicht en gezond eten. Ook voor lekkere en gezonde recepten. Voedingscentrum.nl

Nederlandse Diabetes Federatie

De site van de Nederlandse Diabetes Federatie geeft informatie over de richtlijnen voor diabeteszorg en de diabetespas. Dat is een handig hulpmiddel om zelf je diabetescontroles in de gaten te houden. De website is vooral voor professionals in de gezondheidszorg. Diabetesfederatie.nl

Complicaties van diabetes

Alles over hart- en vaatziekten, richtlijnen voor goede cholesterolwaarden en triglyceriden en informatie over bloedvaten: Hartstichting.nl.

Over nieraandoeningen: Nierstichting.nl

Veel mensen met diabetes krijgen last van hun maag en darmen. Door beschadigde zenuwen kan de maagontlediging niet meer goed werken. Dat geeft vaak een opgeblazen, verstopt gevoel. Voor meer informatie over de behandeling van maag- en darmproblemen, zie de Maag Lever Darm Stichting, MLDS.nl.

Oogartsen.nl Informatie over diabetes en ogen: alle oogheelkundige aspecten rondom diabetes en oogzorg. Onderin het menu aan de linkerkant vindt u informatie over suikerziekte/diabetes mellitus.

Erfelijkheid en diabetes

Informatie over erfelijkheid van diabetes en andere aandoeningen: Erfelijkheid.nl

Video's over diabetes

Video's op het YouTube-kanaal van het Diabetes Fonds: Youtube.com/DiabetesNieuws 

Overige links

Spreekuurthuis.nl  bevat veel informatie over diabetes type 1 en type 2 en allerlei andere aandoeningen.

Diabetes is niet leuk, maar met de producten op Diabetes feel goods kunnen we het een beetje leuker en mooier maken.

Kennislink.nl geeft informatie over diabetesonderzoek op een begrijpelijke en leesbare manier.