Kookboek: Hartstikke Mediterraan

Mediterraans eten is goed voor iedereen. Het bevat veel groenten, gezonde vetten en volkoren producten. Janine en Annemieke, 2 zussen, maakten een boek vol lekkere en gezonde recepten uit deze Mediterrane keuken.

Hartstikke Mediterraan! bevat de nieuwste recepten van de zussen Annemieke en Janine Jansen. Het kookboek is gelardeerd met wetenschappelijk onderbouwde, maar luchtig gebrachte informatie over voeding en gezondheid.

Bij elk recept staat precies hoeveel onverzadigd en verzadigd vet, suiker en zout het bevat. Mensen met hart- en vaatziekten, een nieraandoening, diabetes of mensen die een dieet volgen kunnen zo bepalen of het gerecht in kwestie geschikt is voor hen. Zelf gezond koken wordt op deze manier weer een feest!

Wat is Mediterraans eten?

Het Mediterrane voedingspatroon bestaat voornamelijk uit verse groenten en fruit, peulvruchten, gezonde vetten (onverzadigd) zoals, olijfolie en vis. Ze maken ook veel gebruik van volkoren producten en zijn matig met rood vlees en melkproducten.

In groenten, fruit, peulvruchten en volkoren producten zitten naast vitaminen ook veel vezels. Daardoor worden koolhydraten heel geleidelijk omgezet in bloedsuiker. In olijfolie, noten en vis zitten veel onverzadigde vetten, die gezond zijn voor hart en bloedvaten.

Onze kijk op het boek

Het boek bevat heel veel eenvoudige en lekkere recepten die goed passen bij een gezond voedingspatroon. Van recepten met vlees en vis tot peulvruchten en noten, maar ook heerlijke zoete recepten. In deze laatste categorie zit wel hier en daar wat suiker toegevoegd, houd hier rekening mee en eet deze gerechten dan ook met mate. Dan blijft het gezond!

Wil je meer weten over suiker, lees dan onderstaande artikelen:

Voorwaarden Facebook-winactie

  • Winacties worden uitgeschreven door het Diabetes Fonds, Stationsplein 139, 3818 LE Amersfoort. 
  • Deelname aan acties is gratis. Deelname vindt plaats wanneer je ons Facebook-bericht hebt geliket en gedeeld.
  • Iedere deelnemer kan maximaal één keer deelnemen aan een actie.
  • De winactie loopt van 20-9-2018 tot 3-10-2018.
  • De winnaars worden op 4-10-2018 bekendgemaakt en persoonlijk geïnformeerd via een privébericht op Facebook.
  • Om deel te mogen nemen, moet een deelnemer een minimumleeftijd hebben van 18 jaar. 
  • De trekking van de winnaar geschiedt willekeurig en op onpartijdige wijze.
  • Prijzen zijn niet inwisselbaar voor geld of andere goederen.

Inspiratie op Instagram

Iedere week handige minder-suiker-tips, inspiratie en heerlijke healthy recepten.