Kerst­menu

Speciaal voor jou heeft het Diabetes Fonds een heerlijk (bewust) driegangendiner samengesteld. Daarnaast geven we je tips en inspiratie voor een prachtig aangeklede tafel. Zodat je lekker kunt genieten tijdens de kerstdagen!

We hebben een heerlijk en bewust diner samengesteld, bestaande uit een voor-, hoofd en nagerecht. Bij iedere gang kun je kiezen uit vlees, vis of vegetarisch. Daarbij hebben we ook rekening gehouden met mensen die liever minder koolhydraten eten. Let wel op het aantal personen, dat is niet bij alle recepten gelijk.

Voorgerecht

Hoofdgerecht

Nagerecht

Welke gerechten kies jij deze kerst?

Menukaart

voorbeeld menukaartje kerstJe kerstmenu mooi presenteren? Print het menukaartje, schrijf de gerechten erop en plaats deze op tafel.

Download de menukaart

 

Extra tips om te genieten

  1. Zijn er mensen met diabetes in het gezelschap? Vermeld de koolhydraten bij de gerechten.
  2. Bekijk de ideeën op ons Pinterest bord.
  3. Serveer alle ingrediënten apart. Zo kan iedereen kiezen wat en hoeveel hij of zij graag wil eten.
  4. Neem kleine porties en wees matig met machtige bijgerechten.
  5. Laat calorierijke drankjes (zoals vruchtensap en wijn) achterwege of drink ze met mate. 
  6. Geniet van een heerlijke maaltijd met je familie of vrienden.

Tip: Bekijk meer recepten en inspiratie voor een kerst met diabetes.

Bekijk de recepten

Gevulde groentesoep met pindasaus

Gevulde groentesoep met pindasaus
Kh31 g
Kcal413
Vet18 g
Recept

Zalmbonbon met komkommersalade

Zalmbonbon met komkommersalade
Kh9,1 g
Kcal243
Vet14,7 g
Recept

Bieten­carpaccio met pistache­nootjes

Bieten­carpaccio met pistache­nootjes
Kh8 g
Kcal220
Vet17,5 g
Recept

Varkenshaas met champignonsaus

Varkenshaas met champignonsaus
Kh10,1 g
Kcal162
Vet6,4 g
Recept

Groentepakketjes met scholfilet

Groentepakketjes met scholfilet
Kh10,4 g
Kcal289
Vet14,8 g
Recept

Portabella met geitenkaas

Portabella met geitenkaas
Kh25 g
Kcal496
Vet36 g
Recept

Yoghurtijs

Yoghurtijs
Kh5,6 g
Kcal37
Vet0,2 g
Recept

Kaas­plankje

Kaas­plankje
Recept