Wat is het laatste nieuws op het gebied van diabetesonderzoek? Wat zijn de doorbraken? Wil je op de hoogte blijven over diabetes, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Filters:

18 OKT 2016

Minder suiker in dranken PepsiCo

PepsiCo gaat de calorieën uit toegevoegde suikers in hun drankjes verminderen. In 2025 bevat een blikje van één derde van hun dranken 100 of minder calorieën.
Lees dit nieuws
17 OKT 2016

Eilandjes­transplan­tatie verbeteren

Sandra Smink (UMC Groningen) promoveert vandaag op haar onderzoek naar het verpakken van de eilandjes van Langerhans. Zodat ze beter overleven na transplantatie. 
Lees dit nieuws
11 OKT 2016

Diabetes Fonds steunt oproep van de WHO

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) roept landen wereldwijd op om de belasting te verhogen van drankjes met suiker. Het Diabetes Fonds juicht deze oproep toe en wil dat de Nederlandse overheid deze...
Lees dit nieuws
10 OKT 2016

4 miljoen kinderen met diabetes type 2 in 2025

Het  World Obesity Forum voorspelt dat er in 2025 als gevolg van overgewicht wereldwijd 4,1 miljoen kinderen zijn met diabetes type 2. Een ziekte die vroeger nooit voorkwam bij kinderen.
Lees dit nieuws
7 OKT 2016

Week van Diabetes bij Specsavers-winkel

Slechts één op de drie Nederlanders weet dat de gevolgen van diabetes te merken zijn aan je ogen. Terwijl diabetes de grootste oorzaak is van blindheid in Westerse landen. Daarom staan de Specsavers...
Lees dit nieuws
3 OKT 2016

Ruim € 78.723 opgehaald met DiaBeatit Run

De deelnemers van de DiaBeatit Run, het jaarlijkse hardloopevenement van het Diabetes Fonds, hebben samen € 78.723 opgehaald.
Lees dit nieuws
29 SEP 2016

Kunstalvlees­klier goedgekeurd in Amerika

De kunstalvleesklier MiniMed670G van Medtronic mag in Amerika de markt op. Dit maakte het bedrijf onlangs bekend. De MiniMed670G regelt de afgifte van insuline voor een groot deel automatisch.
Lees dit nieuws
28 SEP 2016

Continue monitoring voorkomt ernstige hypo’s

Het continu meten van de bloedsuiker verlaagt het risico op ernstige hypo’s met ruim 50 procent bij patiënten die deze doorgaans niet voelen aankomen. Dit werkt beter dan vingerprikken. Dit blijkt...
Lees dit nieuws
27 SEP 2016

2 miljard mensen eten ongezond

Ruim 2 miljard mensen ter wereld eten ongezond en komen vitaminen en mineralen tekort. Dit blijkt uit het rapport van het Global Panel on Agriculture and Food Systems for Nutrition. Het aantal...
Lees dit nieuws
23 SEP 2016

Snel­werkende insuline uit slakkengif

Het gif van een zeeslak bevat een eiwit met dezelfde werking als insuline. Dat ontdekten Australische onderzoekers. Deze slakkeninsuline is interessant, omdat hij sneller werkt dan de huidige...
Lees dit nieuws
23 SEP 2016

Allemaal de kou in

Vandaag promoveert Mark Hanssen op zijn onderzoek naar het verbeteren van de insulinegevoeligheid bij diabetes type 2. Hij ontdekte dat kou hierbij goed helpt.
Lees dit nieuws
22 SEP 2016

Diabetes Fonds werkt samen met Specsavers

Het Diabetes Fonds gaat langdurig samenwerken met Specsavers. Doel is om samen meer bekendheid te geven aan oogproblemen die het gevolg kunnen zijn van diabetes. 
Lees dit nieuws