Wat is het laatste nieuws op het gebied van diabetes? Wil je op de hoogte blijven over diabetes, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Filters:

11 OKT 2018

Manifest leefstijl­genees­kunde aangeboden aan minister

Het Nederlands Innovatiecentrum voor Leefstijlgeneeskunde (NILG) roept het parlement op om leefstijlgeneeskunde te gebruiken als oplossing tegen de stijgende zorglasten en -kosten.
Lees dit nieuws
8 OKT 2018

€ 179.479 opgehaald met New York Mini Marathon

De deelnemers van de New York Mini Marathon, het nieuwe hardloopevenement van het Diabetes Fonds, hebben afgelopen zaterdag samen € 176.901 opgehaald in Rotterdam.
Lees dit nieuws
26 SEP 2018

Twee miljoen voor onder­zoeken diabetes type 2

Wat gaat hét verschil maken bij het voorkomen en stoppen van diabetes type 2? Het Diabetes Fonds investeert samen met ZonMw twee miljoen euro in twintig nieuwe onderzoeken die kunnen leiden tot...
Lees dit nieuws
25 SEP 2018

Hand­leiding huisartsen over leefstijl bij diabetes type 2

Veel huisartsen zijn er niet bedacht op dat door een gezonde leefstijl bij diabetes type 2, mensen minder medicatie nodig kunnen hebben. 
Lees dit nieuws
11 SEP 2018

Diabetes: één van de meest onderschat­te ziektes die er zijn

Meer dan 1 miljoen Nederlanders heeft diabetes en elke 10 minuten krijgt iemand de diagnose. Stel je eens voor dat je nooit meer ‘even snel’ iets kunt eten, drinken of doen en dat je iedere dag...
Lees dit nieuws
20 AUG 2018

Vleesrijk kool­hydraatarm eten is ongezond

Het eten van een matige hoeveelheid koolhydraten en eiwitten en vetten uit plantaardige bronnen geeft de laagste kans op overlijden. Dit blijkt uit Amerikaans onderzoek gepubliceerd in de Lancet.
Lees dit nieuws
19 JUL 2018

Jessica Mendels lanceert boek Illie Billie

Jessica Mendels heeft het kinderboek ‘Illie Billie is jarig’ gepresenteerd. Het boek laat aan kinderen en ouders zien dat eten met minder suiker lekker en gezond kan zijn.
Lees dit nieuws
11 JUL 2018

Minder koolhydraten of minder vet eten bij diabetes type 2?

Wat werkt beter bij diabetes type 2, koolhydraatbeperkt of vetarm eten? Prof. Hanno Pijl onderzocht dit verder door meerdere onderzoeken samen te voegen. Hieruit bleek dat het eten van minder...
Lees dit nieuws
4 JUL 2018

Honderd duizend Nederlanders morbide obees

In Nederland hebben 100.000 mensen ouder dan 20 jaar morbide obesitas. Deze vorm van overgewicht geeft een grote kans op het krijgen van diabetes type 2.
Lees dit nieuws
3 JUL 2018

‘Fabrikanten gebruiken te veel suiker’

Vergelijkbare voedingsproducten verschillen veel in de hoeveelheid toegevoegde suiker. Dit blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.
Lees dit nieuws
3 JUL 2018

Diabetes Fonds eerste partner centrum Leefstijl­genees­kunde

Onderzoeksinstelling TNO en het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) starten het Nederlands Innovatiecentrum voor Leefstijlgeneeskunde (NILG). Het Diabetes Fonds is de eerste partner van dit...
Lees dit nieuws
28 JUN 2018

Melkzuur verbergt sympto­men hypo bij hypo-unaware­ness

Bij mensen met een verminderd hypogevoel (hypo-unawareness of impaired awareness) daalt het melkzuur in de hersenen tijdens een hypo. Dit ontdekte Evita Wiegers tijdens haar promotieonderzoek,...
Lees dit nieuws