Wat is het laatste nieuws op het gebied van diabetesonderzoek? Wat zijn de doorbraken? Wil je op de hoogte blijven over diabetes, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Filters:

19 JAN 2018

Onbegrijpelijk: suiker duurder dan gezond eten

De prijzen van ongezonde suikerrijke producten als snoep en ijs zijn het afgelopen jaar opnieuw gedaald, terwijl de prijs van verse groenten en fruit is gestegen. Dit blijkt uit onderzoek van het...
Lees dit nieuws
15 JAN 2018

Minder suiker eten door langer slapen

Langer slapen kan ervoor zorgen dat we minder suiker eten. Dit blijkt uit een onderzoek dat deze maand is gepubliceerd in het American Journal of Clinical Nutrition.
Lees dit nieuws
8 JAN 2018

Diabetes Fonds en Ekoplaza suikerbewust van start

Het Diabetes Fonds en Ekoplaza starten vandaag met ’Ga suikerbewust van start!’. Deze campagne helpt de consument om 21 dagen minder toegevoegde suikers binnen te krijgen.
Lees dit nieuws
22 DEC 2017

Door sociaal isolement eerder diabetes type 2

Mensen die in een sociaal isolement leven, hebben vaker diabetes type 2. Dat ontdekten onderzoekers in Maastricht. Deze kennis is belangrijk bij het voorkomen van diabetes type 2.
Lees dit nieuws
21 DEC 2017

Gedrags­therapie vermin­dert vermoeid­heid bij diabetes type 1

Mensen met diabetes type 1 zijn vaak chronisch vermoeid. Cognitieve gedragstherapie kan hier bij helpen. Juliane Menting keek hiernaar in haar onderzoek, waar zij vandaag op promoveert aan de Radboud...
Lees dit nieuws
11 DEC 2017

Meer kans op diabetes type 2 door snel eten

De snelheid waarmee iemand eet kan zorgen voor gewichtstoename en een hoger risico op diabetes type 2. Dit staat in het vakblad Circulation van de American Heart Association.
Lees dit nieuws
6 DEC 2017

Dieet met weinig calorieën effectief bij diabetes type 2

Mensen met diabetes type 2 en (zwaar) overgewicht zijn gebaat bij gewichtsverlies, hierdoor verbetert de insulinegevoeligheid en kunnen veel van hen minderen met de medicatie of zelfs helemaal stoppen...
Lees dit nieuws
29 NOV 2017

1 op 20 kanker­gevallen door diabetes en obesitas

Eén op de twintig kankergevallen wereldwijd hangt samen met de combinatie van diabetes en obesitas. Dat blijkt uit onderzoek gepubliceerd in het vakblad The Lancet Diabetes & Endocrinology.
Lees dit nieuws
29 NOV 2017

Diabetes Fonds deelnemer Nationaal Preventie­akkoord

Het Diabetes Fonds heeft op uitnodiging van staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) deelgenomen aan de gesprekken over het Nationaal Preventieakkoord.
Lees dit nieuws
29 NOV 2017

Diabetes Fonds investeert in talent en nieuw onderzoek

Maandag ontvingen 7 jonge veelbelovende wetenschappers van het Diabetes Fonds een beurs om nieuw onderzoek te doen. Daarvoor heeft het fonds het zogeheten ‘Fellowship-programma’.
Lees dit nieuws
28 NOV 2017

Ruim 31.000 petities voor minder suiker aangeboden

Het Diabetes Fonds heeft 31.669 petities aangeboden bij de Tweede Kamer. Leonie Sazias (50PLUS), Linda Voortman (GroenLinks), Nine Kooiman (SP), Femke Arissen (Partij voor de Dieren) en Hayke Veldman...
Lees dit nieuws
24 NOV 2017

Cognitieve therapie helpt niet na afvallen

Je gewicht op peil houden nadat je bent afgevallen, is moeilijk. Ook voor mensen met diabetes type 2. Cognitieve gedragstherapie helpt hier helaas niet bij, is de conclusie van het onderzoek van dië...
Lees dit nieuws