Wat is het laatste nieuws op het gebied van diabetesonderzoek? Wat zijn de doorbraken? Wil je op de hoogte blijven over diabetes, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Filters:

26 JUL 2017

Leeftijd overgang invloed op kans diabetes type 2

De leeftijd waarop een vrouw in de overgang gaat heeft invloed op haar risico op diabetes type 2. Hoe eerder haar menstruatie stopt, des te hoger is de kans dat ze insulineongevoelig wordt.
Lees dit nieuws
21 JUL 2017

Gids voor leerling met diabetes op middel­bare school

Een gids voor leerlingen met diabetes type 1 in het voortgezet onderwijs, hun ouders en school is vanaf nu gratis verkrijgbaar bij de stichting Zorgeloos met Diabetes naar School.
Lees dit nieuws
11 JUL 2017

Meer zit-uren na overstap naar insuline

Mensen met diabetes type 2 die beginnen met insuline spuiten, brengen daarna per dag 1,5 uur meer zittend door. Dat blijkt uit onderzoek van het Radboud UMC.
Lees dit nieuws
7 JUL 2017

Schade aan kleine bloed­vaten kan leiden tot depressie

Mensen met diabetes type 2 hebben 2 keer zoveel kans op een depressie. Onderzoek in Maastricht laat zien dat dit mede komt door schade aan de haarvaten. Hierdoor gaat er minder zuurstof naar de...
Lees dit nieuws
29 JUN 2017

Voor­lichtings­map ‘Praten-platen over diabetes’ nu beschik­baar

De nieuwe editie van de voorlichtingsmap ‘Praten-platen voor diabetes’ is weer verkrijgbaar. De NDF heeft deze map uit 2008 geactualiseerd, het Diabetes Fonds maakte dit financieel mogelijk.
Lees dit nieuws
28 JUN 2017

Kokosolie slecht voor de gezond­heid

De laatste jaren is kokosolie erg populair, omdat het een goede vervanger voor olijfolie zou zijn. Maar onderzoek van de Amerikaanse Hartstichting bevestigt nu nogmaals dat die bewering onterecht is.
Lees dit nieuws
27 JUN 2017

Medicijn diabetes type 2 beschermt ook hart en nieren

Een nieuw medicijn voor diabetes type 2 om de bloedsuiker te verlagen, verkleint ook het risico op problemen met hart en nieren. Dit blijkt uit een groot internationaal onderzoek naar het middel...
Lees dit nieuws
23 JUN 2017

Meer aandacht nodig voor terugkeren voetzweren

Mensen met diabetes hebben vaak last van wondjes aan de voeten. Volgens onderzoekers in Amerika moet er meer aandacht komen voor mensen die al een keer een voetwond hebben gehad. De kans is groot dat...
Lees dit nieuws
22 JUN 2017

Kracht­training verlaagt kans op metabool syndroom

Iedere week één tot zestig minuten krachttraining verlaagt de kans op het metabool syndroom met 29 procent. Dat laat onderzoek van het Radboud UMC zien.
Lees dit nieuws
21 JUN 2017

PLUS introduceert suikermeter voor ontbijtgranen

PLUS heeft naast een caloriemeter voor frisdrank nu ook een suikermeter voor ontbijtgranen. Dit heeft de supermarkt vandaag bekend gemaakt. Met de suikermeter wil PLUS het maken van een bewuste keuze...
Lees dit nieuws
20 JUN 2017

Nieuw: de diabetes type 1-com­munity van Nederland

Vandaag lanceert het Diabetes Fonds diabetestype1.nl. Dé diabetes type 1-community van Nederland. Een centrale, onafhankelijke plek met betrouwbare informatie over diabetes type 1. 
Lees dit nieuws
16 JUN 2017

Twee winnaars 'Het Beste Diabetes­idee'

Begin 2017 kon iedereen meedoen aan Het Beste Diabetesidee. Deze ideeën beloven op korte termijn een verbetering in het leven van mensen met diabetes. Door een jury zijn 2 winnaars gekozen die hun...
Lees dit nieuws