17 NOV. 2015

Bewegen is voor iedereen gezond, maar zeker voor mensen met diabetes type 2. De voordelen van bewegen zijn bekend. Toch is meer bewegen lastig, blijkt uit nieuw onderzoek. 20 tips helpen je om stap voor stap aan de slag te gaan.

Een stukje fietsen kost meer moeite voor ouderen met diabetes en overgewicht, dan voor ouderen met alleen overgewicht. Zo hebben mensen met diabetes een hogere hartslag tijdens inspanning. Ook krijgen zij meer melkzuur in het bloed. Melkzuur ontstaat alleen bij zware inspanning. Het lichaam kan in deze situatie te weinig zuurstof aanvoeren. Het lichaam schakelt dan over op een andere manier van energie maken. Je wordt hier snel moe van.

De drempel

Daarom is de drempel om meer te gaan bewegen voor mensen met diabetes type 2 vaak hoog. Ook de gedachte dat bewegen extra moeite kost, helpt niet mee. En het is niet makkelijk om gewoontes aan te passen.

Stap voor stap meer bewegen

Bewegen is misschien moeilijk, maar iedereen kan meer gaan bewegen! Hoe pak je dat aan? Deze 20 tips van onderzoekers kunnen helpen.

Kom in actie!

Ga lekker bewegen en laat je sportieve actie sponsoren. Zo haal je ook nog eens geld op voor diabetesonderzoek. 

Ga lekker bewegen en laat je sportieve actie sponsoren. Zo haal je ook nog eens geld op voor diabetesonderzoek.