15 JUN. 2020
Foto nieuwe directeur Diabetes Fonds Etelka Ubbens

Per 15 juli krijgt het Diabetes Fonds een nieuwe algemeen directeur: Etelka Ubbens. Zij volgt Hanneke Dessing op, die ruim 8 jaar directeur was.

Etelka Ubbens werkte voorheen voor Philips in veel verschillende marketing- en managementfuncties, onder andere op het gebied van persoonlijke gezondheid en digitale transformatie. Ze leidde een aantal wereldwijde businesses en heeft veel ervaring met innovatie, strategie en partnerships.

Daarnaast vervulde Etelka diverse bestuursfuncties. Haar laatste functie was Global Head of Philips Direct Online en Senior Vice President. Zij heeft in 2019 haar loopbaan bij Philips beëindigd en is zich gaan oriënteren op andere mogelijkheden.

Enthousiast

Toen het Diabetes Fonds op haar pad kwam was Etelka Ubbens meteen enthousiast: 'Ik ben blij om leiding te mogen geven aan het Diabetes Fonds. In Nederland hebben 1,2 miljoen mensen diabetes, een enorm aantal en nog steeds groeiend. Ik wil mij graag met volle overtuiging inzetten voor het voorkomen en genezen van deze ziekte, die veel gevolgen heeft voor de mensen die eraan lijden en hun omgeving. Het Diabetes Fonds heeft al veel bereikt met wetenschappelijk onderzoek en voorlichting, in nauwe samenwerking met andere partijen. Ik kijk ernaar uit om hier verder aan bij te dragen'.

Woord van dank

Het Diabetes Fonds is blij met de komst van Etelka Ubbens en neemt ook met dank afscheid van scheidend directeur Hanneke Dessing. Marc van Gelder, voorzitter van de Raad van Toezicht, heeft speciale woorden voor Hanneke, die in totaal 15 jaar bij het fonds heeft gewerkt:

'Hanneke Dessing heeft een professionele organisatie neergezet; een organisatie gericht op groei en samenwerking in het veld. Tevens heeft zij het fonds een duidelijk gezicht gegeven op het gebied van preventie. Wij zijn Hanneke veel dank verschuldigd en wensen haar veel geluk en succes toe.'