23 MEI 2019

Het Diabetes Fonds ontving recent het verdrietige nieuws dat Cees Schrama, begenadigd jazzmuzikant, -producer en -presentator, in Baarn is overleden op 82-jarige leeftijd. Ondanks de vele uitdagingen die het leven met diabetes type 1 met zich meebrengt wist Cees een imposante carrière op te bouwen.

Op zeer jonge leeftijd kreeg Cees zelf de diagnose diabetes type 1. 'Maak je geen zorgen', had de dokter hem verteld. 'Je moet gewoon elke dag spuiten, dan kun je honderd jaar worden. Maar dan moet je wel een regelmatig leven gaan leiden, met een rustige baan van negen tot vijf.'

Dat vooruitzicht sprak Cees helemaal niet aan, hij maakte toen al muziek en speelde in bandjes. Uiteindelijk koos hij toch voor het onregelmatige muzikantenleven. Waar dat toe heeft geleid is te lezen in de vele loftuitingen van diverse media en collega’s.

Zijn betrokkenheid bij het Diabetes Fonds was, ondanks de vele beperkingen die hij ondervond door zijn ziekte, zeer groot. Met regelmaat was hij te gast op één van onze bijeenkomsten. We denken met plezier en weemoed terug aan zijn aanwezigheid tijdens deze bijeenkomsten en de vele verhalen die hij dan met ons deelde.

Wij zijn Cees en zijn vrouw Enny zeer dankbaar voor de steun die het Diabetes Fonds van hen hebben mogen ontvangen. We zullen Cees missen en denken met veel respect en plezier aan hem terug. Zijn vrouw Enny en alle andere familieleden wensen we veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies.

Directie en medewerkers van het Diabetes Fonds