25 MEI 2021
Foto: letters DIABETES op museumplein

Het Diabetes Fonds start vandaag op het Museumplein symbolisch met de nieuwe campagne: 'iedereen vrij van diabetes'. De campagne vraagt aandacht voor de impact die diabetes heeft op mensen met diabetes en hun naasten. Het doel is om de ziekte zichtbaarder te maken.

Al 1,2 miljoen mensen in Nederland hebben diabetes, en naar verwachting groeit dit aantal tot bijna 1,5 miljoen in 2040. Diabetes beperkt de vrijheid en gezondheid van mensen met diabetes, maar ook van familie en vrienden.

Impact van diabetes

Algemeen directeur Etelka Ubbens van het Diabetes Fonds over de nieuwe campagne: 'Iedereen kan diabetes krijgen ongeacht leeftijd, leefstijl of achtergrond. Diabetes heeft een enorme impact op de kwaliteit van leven. Of het nu gaat om type 1 of type 2, er is altijd een verhoogd risico op ernstige complicaties zoals hart- en vaatziekten. Diabetes raakt het leven van ruim een miljoen mensen met diabetes en hun families. Met deze campagne willen we de ziekte zichtbaarder maken.'

Persoonlijke verhalen

De hoofdrolspelers in de campagne zijn Nika, Wendy, Nadia, Hans, Jan Willem, Joelle en Babette en hun familieleden. Ze laten zien hoe diabetes hun dagelijkse bezigheden beïnvloedt. Ze vertellen bijvoorbeeld over wat ze doen om hun bloedsuikerwaardes onder controle te houden en over de complicaties die diabetes heeft veroorzaakt. De campagne om diabetes zichtbaarder te maken, loopt tot eind 2021 via commercials, korte filmpjes en persoonlijke verhalen op verschillende (online) platformen.

'Diabetes' op Museumplein

De campagne gaat vandaag symbolisch van start op het Museumplein in Amsterdam. De grote letters D I A B E T E S staan op dezelfde plek als waar I-AMSTERDAM vroeger stond. Anders dan de letters I-AMSTERDAM, is diabetes onuitwisbaar. De letters D I A B E T E S op het Museumplein staan daarom symbool voor de enorme impact die diabetes heeft op het leven van mensen met diabetes.

Iedereen vrij van diabetes, daar geef je voor

Met een klein bedrag per maand steun je betere behandeling en genezing van diabetes.

Met een klein bedrag per maand steun je betere behandeling en genezing van diabetes.