1 FEB. 2022
Foto van 2 paar schoenen uit de schoenencollectie voor mensen met diabetes

Ongeveer 1 op de 5 mensen met diabetes in Nederland heeft voetafwijkingen. Goede schoenen zijn belangrijk om voetproblemen (deels) te verhelpen of te voorkomen. Daarom heeft RondOm Podotherapeuten met het Diabetes Fonds een schoen ontwikkeld speciaal voor mensen met diabetes. Deze Tudo Volta-schoenen zijn comfortabel, betaalbaar en nu ook modieus.

Verschillende experts werkten mee aan de ontwikkeling van de schoen, zoals diabetespodotherapeuten, revalidatieartsen, onderzoekers en fashion designers. 'Voor mensen met diabetes is het belangrijk om aangepaste schoenen te dragen. Vaak zijn de kosten daarvan hoog. De Tudo Volta-schoenen zijn betaalbaar, van goede kwaliteit, modieus en toegankelijk voor iedereen', vertelt Rens Vandeberg, waarnemend algemeen directeur van het Diabetes Fonds.

Minder complicaties, meer vrijheid

Een deel van de verkoopopbrengst van de Tudo Volta-schoenen wordt gedoneerd aan het Diabetes Fonds. Dat bedrag wordt ingezet voor wetenschappelijk onderzoek. Mensen met diabetes hebben meer kans op ernstige gezondheidsproblemen. 'Voetproblemen zijn een veelvoorkomend probleem bij mensen met diabetes waarbij hun dagelijkse leven wordt beperkt. Daarom zetten we ons in om (voet)complicaties te voorkomen. De Tudo Volta-schoenen geven mensen voor een belangrijk deel hun vrijheid terug', zegt Vandeberg.

Betere kwaliteit van leven

Directeur Ellen Nuijten van RondOm Podotherapeuten ziet het als een maatschappelijke verantwoordelijkheid om mensen met voetproblemen te helpen en voetproblemen te voorkomen. 'Vanuit ons vakgebied werken wij graag mee aan oplossingen die de kwaliteit van leven verhogen. De Tudo Volta-schoenen voldoen aan alle kwaliteitseisen. Ze zijn stevig, antislip, stabiel, comfortabel en modieus. Met de afwerking worden zoveel mogelijk irritaties en infecties voorkomen.'

De Tudo Volta-schoenen kun je kopen via: