8 MRT. 2022
Foto vlag van Oekraïne

Door het geweld in Oekraïne willen veel Nederlanders helpen. Ook veel mensen met diabetes willen Oekraïners met diabetes hulp bieden. In Oekraïne hebben mensen niet altijd de beschikking over diabeteshulpmiddelen en insuline. Daarom zetten we op een rij via welke initiatieven jouw hulp op de juiste plaats terechtkomt.

Overzicht hulpinitiatieven voor Oekraïners met diabetes

  • Inzamelingsactie van TypeOneStyle in Groot-Brittannië. Zij zorgen dat diabeteshulpmiddelen zoals bloedsuikermeters, meetstrips, batterijen voor de insulinepomp en gevulde powerbanks op de juiste plaatsen terechtkomen. Geld doneren via hen is ook mogelijk.
  • Inzamelingsactie van Diabetes+ in Nederland. De spullen die je wilt sturen, moeten uiterlijk komende vrijdag bij hen binnen zijn. Heb je geen Instagram? Stuur dan een e-mail naar info@diabetesplus.nl.
  • Inzamelingsactie in Engeland The InDependent Diabetes Trust (IDDT). Je kunt diabeteshulpmiddelen en insuline opsturen naar het adres dat op de website staat.
  • Inzamelingsactie Spare a rose for Ukraine. Alle gelddonaties gaan direct naar de organisatie Insulin for Life. Op de Nederlandse website van Insulin for life kun je ook diabeteshulpmiddelen doneren.  
  • Geld doneren kan ook aan Direct Relief. Deze organisatie werkt direct samen met de Oekraïense ministerie van volksgezondheid. 

Giro 555

Het is het ook nog mogelijk om geld te doneren via Giro 555. Hiermee wordt noodhulp geboden in Oekraïne. Hulpverleners ter plekke zorgen voor voedsel, dekens en medicijnen. Ook wordt mentale hulp en opvang geboden aan mensen die het nodig hebben.