Wat is het laatste nieuws op het gebied van diabetes? Wil je op de hoogte blijven over diabetes, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Filters:

19 MEI 2022

Zes nieuwe onderzoe­ken naar diabetes van start

Een bijeenkomst waarbij het onderzoeksgeld in de vorm van cheques officieel werden uitgereikt, gaf de start aan van de onderzoeken.
Lees dit nieuws
17 MEI 2022

Opnieuw verzoek minister herzien sensor­vergoeding

Diabetesorganisaties hebben samen een brief gestuurd naar minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Ze vragen hem om toch nog eens na te denken over zijn eerdere besluit om...
Lees dit nieuws
14 MEI 2022

Diabetes Fonds haalt 160.522 euro op voor diabetes­onderzoek

Het Diabetes Fonds haalt 160.522 euro op voor diabetesonderzoek. Honderden hardloophelden renden vandaag de New York Mini Marathon in Rotterdam.
Lees dit nieuws
5 MEI 2022

Reactie op artikel voet­amputaties in AD

Het AD berichtte vanochtend dat in coronatijd meer amputaties van voeten en tenen nodig waren, door uitgestelde zorg. Vooral bij mensen met diabetes.
Lees dit nieuws
11 MRT. 2022

Bredere sensor­vergoe­ding voorlopig van de baan

Er komt voorlopig geen ruimere vergoeding van Continu Glucose Monitoring (CGM) voor mensen met diabetes. Dit meldt minister Kuipers van VWS.
Lees dit nieuws
8 MRT. 2022

Oekraïners helpen met diabetes­hulp­middelen en insuline

Door het geweld in Oekraïne willen veel Nederlanders helpen. Ook veel mensen met diabetes willen Oekraïners met diabetes hulp bieden.
Lees dit nieuws
22 FEB. 2022

Groot onderzoek naar vroeger op­sporen chro­nische ziektes

Er komt een groot onderzoek in Nederland om chronische ziektes eerder op te sporen. Hierdoor kunnen mensen eerder worden behandeld.
Lees dit nieuws
15 FEB. 2022

Vruchten­suiker uit fruitsap mogelijk net zo ongezond als uit frisdrank

Uit onderzoek naar de veroorzakers van leververvetting blijkt dat er een verband is met vruchtensuiker uit frisdranken, maar óók met vruchtensuiker uit fruitsappen.
Lees dit nieuws
9 FEB. 2022

Duurdere frisdrank helpt jongere bij gezonde keuze

Recent frisdrankonderzoek onder jongeren in opdracht van de gemeente Amsterdam geeft een uniek inzicht in de rol van frisdrank in het dagelijks leven van jongeren.
Lees dit nieuws
4 FEB. 2022

Onderzoek naar nog betere stamcel­therapie in de toekomst

In het LUMC is een groot onderzoek van start gegaan naar diabetes type 1, onder leiding van prof. Eelco de Koning. Het is een belangrijke stap richting een optimale therapie om diabetes type 1 te...
Lees dit nieuws
3 FEB. 2022

Diena Halbertsma nieuwe directeur Diabetes Fonds

Het Diabetes Fonds krijgt vanaf 1 maart een nieuwe algemeen directeur: Diena Halbertsma.
Lees dit nieuws
1 FEB. 2022

Nieuwe schoen toegan­ke­lij­ker voor mensen met diabetes

Ongeveer 1 op de 5 mensen met diabetes in Nederland heeft voetafwijkingen. Goede schoenen zijn belangrijk om voetproblemen (deels) te verhelpen of te voorkomen. Daarom heeft RondOm Podotherapeuten met...
Lees dit nieuws