23 JUN. 2022
Foto Marja Leijtens in kraam van het Handwerkfestijn voor het Diabetes Fonds

Het Handwerkfestijn in Hoevelaken van 16 t/m 18 juni werd dit jaar voor de 14e keer georganiseerd. Meer dan 1000 liefhebbers van allerlei handwerk­materialen zoals stoffen, wol, garens en papier kwamen erop af. Een speciale editie, want het kon eindelijk weer na 2 jaar corona.

Ruim € 47.000 opgehaald

Met het Handwerkfestijn is er dit jaar ruim € 47.000 opgehaald. Dat is een recordbedrag waar we ontzettend blij mee zijn! Dit geld wordt gebruikt voor onderzoek naar genezing van diabetes type 1. Zo komen we steeds een stapje dichter bij ons doel: iedereen vrij van diabetes.

Marja Leijtens

16 jaar geleden begon Marja Leijtens met het Handwerkfestijn voor het Diabetes Fonds. Haar zoon Lars kreeg op driejarige leeftijd diabetes. Daarom wilde ze naast helpen met de collecte een manier vinden om meer geld op te halen voor onderzoek naar diabetes.

Marja Leijtens: 'Het evenement groeit alsmaar door. Daardoor is er een steeds soepelere samenwerking. Nu we het alweer 6 jaar bij Harco Hoveniers organiseren, is het echt een samensmelting. Ook met de jongens van de zorgkwekerij die hun steentje bijdragen. Tijdens de voorbereiding zijn er aparte groepen bezig. De een maakt pakketten quiltstoffen, sorteert knutselspullen, de ander herstelt en verkoopt weefgetouwen, etc. De taken worden verdeeld onder de medewerkers. We doen het echt samen.'

Marieke Reuvers, teamleider acties en evenementen bij het Diabetes Fonds, zegt: 'Wat Marja met al de betrokken vrijwilligers bij elke editie voor elkaar krijgt is echt heel erg bijzonder. Allemaal zo bevlogen en betrokken bij de organisatie van het festijn en het einddoel: geld ophalen voor diabetesonderzoek. Zulke mensen en initiatieven maken echt een verschil, niet alleen om onderzoek te kunnen financieren maar ook om aandacht te vragen voor diabetes. Wij zijn Marja en haar team heel erg dankbaar.'

Veel hulp maakt het Handwerkfestijn een succes

Het Handwerkfestijn is elk jaar een succes dankzij de inzet van heel veel vrijwilligers en partijen die Marja helpen. Met de opslag van dozen, catering, parkeerwacht, materialen schenken, spullen verkopen, en nog veel meer.

In het bijzonder noemen we Harco Hoveniers, voor het beschikbaar stellen van de locatie en hulp vooraf. Ook POT Verhuizingen/Logistiek bedanken we, waar de dozen stonden opgeslagen. En ModeltreinCentrum Amersfoort voor het sponsoren van de bestelwagens waar de dozen in werden vervoerd. En natuurlijk een groot applaus voor de 200 vrijwilligers die hielpen.

Enorm bedankt aan iedereen voor de inzet en hulp. En natuurlijk aan de bezoekers voor alle aankopen en giften.

Over het Handwerkfestijn

Op het Handwerkfestijn kopen liefhebbers van handwerkmaterialen onder andere stoffen, wol, garens, papier, kralen, boeken, quilts en borduurwerk. Marja heeft altijd heel veel tijd gestoken in het organiseren van het Handwerkfestijn. En elk jaar worden er:

  • 200 vrijwilligers geworven die helpen met het festijn
  • zo’n 1000 dozen geschonken met spullen om te verkopen
  • tienduizenden euro’s opgehaald, door veel spullen voor kleine prijzen te verkopen

Volgend jaar meedoen?

Wil je volgend jaar naar het Handwerkfestijn? Of wil je weten op welke manieren je kan helpen? Leuk, we zien je daar graag. Blijf op de hoogte van het Handwerkfestijn via Diabeatit.nl. Daar delen we binnenkort ook het definitieve bedrag dat is opgehaald.

Steun een actie

Er zijn altijd mensen in actie voor het Diabetes Fonds. Jouw bijdrage heeft zin!

Er zijn altijd mensen in actie voor het Diabetes Fonds. Jouw bijdrage heeft zin!