11 NOV. 2013

Barry Atsma heeft vandaag – ondanks zijn hoogtevrees – geabseild van  een 50 meter hoog gebouw op het Stationsplein in Amersfoort. Onder luid gejuich van het toegestroomde publiek lanceerde hij hiermee als ambassadeur van het Diabetes Fonds de Nationale Traploopweek, onder het motto ‘Abseilen van je kantoorpand? Of je neemt de trap!

Hoogtevrees

Barry Atsma: “Ik heb hoogtevrees. Het was ongelofelijk eng, maar ik ben blij dat ik het heb gedaan. Ik doe dit echt voor het Diabetes Fonds.” Barry weet uit eigen ervaring wat de impact van diabetes is. “De moeder van mijn kinderen heeft diabetes. Ik weet dus wat het betekent. Elke dag spuiten, prikken, overal bij nadenken. En dat je weet dat je later door de diabetes blind kan worden, je nieren kunnen uitvallen, je kunt hartproblemen krijgen.”  Met deze actie wil de acteur ook echt wat laten zien: “Ik ben over mijn eigen grenzen heen gegaan, om hiermee ook anderen aan te sporen. Laat die lift voor wat het is en – al kost het moeite – neem die trap! Daarmee kan je het risico op diabetes type 2 verkleinen. ”  Mede dankzij de samenwerking met Anchada Events wordt de abseil van Barry Atsma mogelijk gemaakt.

Traploopweek

Tijdens de Nationale Traploopweek van 11- 15 november roept het Diabetes Fonds iedereen op om vaker de trap te nemen. Dat draagt bij aan een gezonder leven voor iedereen met én zonder diabetes. Hanneke Dessing, directeur Diabetes Fonds: ‘Langdurig zitten is het nieuwe roken. De gezondheidsrisico’s zijn net zo ernstig. Traplopen is een snelle en doeltreffende manier om aan voldoende lichaamsbeweging te komen, zeker voor mensen met een zittend beroep.’

Ook meedoen?

Bedrijven kunnen zich nog steeds opgeven. Gaat uw bedrijf voor gezonde werknemers? Bedrijven kunnen zich aanmelden via www.traploopweek.nl. Het Diabetes Fonds biedt deelnemende bedrijven een toolkit met alle benodigde communicatiemiddelen.

 

 

Iedereen vrij van diabetes, daar geef je voor

Maak meer onderzoek mogelijk.

Maak meer onderzoek mogelijk.

Iedereen vrij van diabetes, daar geef je voor

Maak meer onderzoek mogelijk.

Maak meer onderzoek mogelijk.