16 JUN. 2017
Twee winnaars 'Het Beste Diabetes­idee'

Begin 2017 kon iedereen meedoen aan Het Beste Diabetesidee. Deze ideeën beloven op korte termijn een verbetering in het leven van mensen met diabetes. Door een jury zijn 2 winnaars gekozen die hun idee in de praktijk gaan brengen.

Diabetes is een voltijdbaan met de patiënt als topmanager. Vaak bedenken mensen zelf handige en leuke oplossingen voor hun problemen. Ook nu hebben we weer twee mooie ideeën gevonden om het leven van mensen met diabetes makkelijker te maken.

Wat als je ouders diabetes hebben?

Hoe leg je je kind uit wat diabetes is? Wat moeten kinderen doen als mama een hypo of hyper heeft? Waarom prikt papa zich regelmatig? Hierover wil Willeke Mulder uit Wagenborgen samen met Ansje Bootsma uit Groningen een kinderboek schrijven. Als kinderen beter begrijpen wat diabetes is, wordt het een stuk minder eng.

Diabetescoach ‘Diameter’

Mensen met diabetes type 2 krijgen vaak te horen dat zij hun leefstijl moeten aanpassen. Maar dat is best ingewikkeld. Vooral als je niet weet wat je precies moet aanpassen. Daarom wil Goos Laverman van Ziekenhuisgroep Twente een app maken die daarbij coacht. Deze app meet onder meer bloedsuiker, lichaamsbeweging, hartslag, voeding en insulinegevoeligheid. Zo zie je gelijk wat beweging of voeding met de bloedsuiker doet en helpt de app om gezonde keuzes te maken.

Beste Diabetesidee 2018

Heb jij ook zo’n mooi idee dat het leven van mensen met diabetes kan verbeteren? Volgend jaar kun je weer meedoen. Houd onze site in de gaten wanneer de nieuwe ronde start. Voor vragen kun je mailen naar research@diabetesfonds.nl.