26 JAN. 2023
Vervolg­onderzoek naar medicatie bloed­suiker­waarden diabetes type 2

Dr. Esther Phielix start een vervolgonderzoek naar het medicijn fenylboterzuur. In eerder onderzoek kwam naar voren dat dit mensen met diabetes type 2 kan helpen. Daarom is dit een belangrijk vervolgonderzoek, gefinancierd door het Diabetes Fonds.

Leefstijlverandering helpt niet bij iedereen met diabetes type 2. Daarom is er behoefte aan nieuwe behandelingen. Als aanvulling naast een gezonde leefstijl. Of als startbehandeling om de goede richting op te gaan. Daarna zijn veranderingen in leefstijl misschien beter vol te houden.

Positieve resultaten bij korte behandeling

Dr. Phielix liet in eerder onderzoek zien dat een korte behandeling met het medicijn fenylboterzuur positieve effecten heeft op mensen met diabetes type 2. De spieren worden gevoeliger voor het hormoon insuline. De verbranding in de spieren wordt beter. En de nuchtere suikerwaardes lijken te dalen in het bloed.

Onderzoek naar effecten op lange termijn

Om te testen hoe veilig en effectief de nieuwe behandeling op langere termijn is, doet dr. Phielix een nieuw onderzoek. Ze wil de effecten na 3 maanden behandeling met fenylboterzuur onderzoeken bij mensen met diabetes type 2.

Mogelijk dankzij extra donaties

Om dit onderzoek mogelijk te maken, deed het Diabetes Fonds een actie om extra geld binnen te halen. Mede dankzij de mensen die hiervoor doneerden, kunnen wij het onderzoek van dr. Phielix financieren.

We zijn blij dat zij haar veelbelovende onderzoek kan uitvoeren. Hartelijk dank aan iedereen die het Diabetes Fonds steunt.

Iedereen vrij van diabetes, daar geef je voor

Maak meer onderzoek mogelijk.

Maak meer onderzoek mogelijk.