19 DEC. 2016

Eind 2016 kon iedereen meedoen aan Het Beste Diabetesidee. Deze ideeën beloven op korte termijn een verbetering in het leven van mensen met diabetes. Door jury en publiek zijn er 4 winnaars gekozen die hun idee in de praktijk gaan brengen.

Uit vele inzendingen koos een jury 8 finalisten, waarna het publiek online z'n favorieten kon bepalen. Ruim 4.500 mensen hebben gestemd. Bij de winnaars zitten twee apps, een slimme pleister en een multicultureel kookproject.

Hypo's te snel af met een pleister

Soms voelen mensen met diabetes een hypo, een te lage bloedsuiker, niet meer aankomen. Een pleister die het hartritme meet, kan uitkomst bieden! Een kleine daling in de bloedsuiker veroorzaakt namelijk al een verandering in de hartslag. Hierdoor kan de pleister je waarschuwen voordat je een hypo krijgt. 

Beter in balans

Soms is het leven met diabetes erg zwaar en kun je wel wat ondersteuning gebruiken. De app MyDi@MATE helpt in balans te komen én te blijven, met tips, informatie en oefeningen. Deze app kan persoonlijke steun en motivatie geven.

Veilige oppas

Het vinden van een oppas die goed kan om gaan met diabetes is lastig. Via de DIA-SIT app kunnen ouders een oppas vinden die zelf ook diabetes heeft. Deze jongeren weten precies hoe je met diabetes moet omgaan en kunnen een voorbeeld zijn voor het jongere kind.

Koken binnen je eigen cultuur

Gezond koken is niet altijd makkelijk. Al helemaal niet als de meeste recepten en tips voor mensen met diabetes niet passen bij jouw cultuur. Cooking Back To Our Roots TV laat zien hoe je gezond kunt eten binnen verschillende culturen.

Doe een eenmalige gift

Ook met een eenmalig bedrag steun je oplossingen voor diabetes en de gevolgen ervan.

Ook met een eenmalig bedrag steun je oplossingen voor diabetes en de gevolgen ervan.