7 JUN. 2021

Vandaag start de vierde editie van de Nationale Suiker Challenge, georganiseerd door het Diabetes Fonds. Het doel: een week lang gezond eten en drinken zonder toegevoegde suikers. Ruim 50.000 Nederlanders gaan de uitdaging aan.

We zijn ons er meer dan ooit van bewust dat we te veel suiker binnenkrijgen, gemiddeld 99 klontjes aan toegevoegde suikers per week. Liefst 75% van de Nederlanders wil daar dan ook mee stoppen. Te veel suiker verhoogt namelijk de kans op overgewicht en daarmee het risico op diabetes type 2. Maar minderen met suiker is lastig, omdat we leven in een omgeving waar de gezonde keuze niet vanzelfsprekend is.

Belang van challenge groter dan ooit

Zeker nu door de coronacrisis het aantal mensen met overgewicht sterker is toegenomen, is het belang van de Nationale Suiker Challenge groter dan ooit. Etelka Ubbens, Algemeen Directeur van het Diabetes Fonds: 'We moeten gezonde keuzes gaan maken én ervoor zorgen dat deze keuzes makkelijker worden. De Nederlander zelf vindt ook dat het tijd is voor gezondere voeding: bijna driekwart geeft aan te willen stoppen met toegevoegde suikers en 34% geeft aan dat ze door corona zich bewuster zijn van de impact van voeding op gezondheid. Het is daarom hard nodig om massaal een weekje 'af te kicken' van suiker.'

Gezond eten met hulp van het Diabetes Fonds

Dat 'afkicken' gebeurt zoals ieder jaar met hulp van het Diabetes Fonds. Deelnemers krijgen een gratis digitaal magazine met gezonde recepten, handige tips en inspirerende verhalen. Via e-mail en social media ontvangen deelnemers iedere dag extra recepten en handige doe-het-zelf tips. Op deze manier word je als deenlnemer op een leuke en vooral positieve manier geholpen om thuis eenvoudig aan de slag te gaan met een gezonde leefstijl.

 

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Durf jij het aan? Schrijf je gratis in en krijg ook de smaak te pakken!

Durf jij het aan? Schrijf je gratis in en krijg ook de smaak te pakken!