12 JUN. 2019

Op dit moment besteden landelijke media volop aandacht aan de impact van diabetes op het dagelijks leven. Zo heeft RTL Nieuws een special met verschillende achtergrondartikelen en interviews op haar website gepubliceerd.

De focus van de special ligt onder andere op hoe het is om met diabetes te leven. Dat diabetes nog steeds één van de meest onderschatte ziektes is, blijkt uit de verhalen die je op de RTL-website kunt lezen. Zo is er het verhaal van Lisanne, die dag en nacht bezig is om haar vijfjarige dochter Dieke te helpen haar bloedsuikerwaardes onder controle te houden. En een persoonlijk interview met hockeyster Valerie Magis, die een half jaar na haar debuut voor het Nederlands vrouwenelftal te horen kreeg dat ze diabetes heeft.

Aandacht voor bewustwording en oplossingen

Ook besteedt RTL aandacht aan bewustwording, onder andere met een diabetes type 2 risicotest en een lijst met tien feiten over diabetes. Daarnaast is er aandacht voor oplossingen, zoals de kunstalvleesklier van Robin Koops. Hoe waardevol dit apparaatje is, wordt uitgebreid uitgelegd door wetenschapsjournalist Diederik Jekel: 'De kunstalvleesklier kan een enorme positieve impact hebben de kwaliteit van leven van mensen met diabetes. Niet meer continu bezig zijn met wat je hebt gegeten, hoeveel insuline je moet spuiten, hoe hoog of laag je bloedsuikerspiegel is. Dat is fantastisch.'

Meer weten? Bekijk de RTL-special over diabetes