6 MRT 2017

Heb je een geweldig idee om het leven met diabetes makkelijker te maken? Een handigheidje, een app, een praktisch hulpmiddel, alles kan. Doe mee met Het Beste Diabetesidee en maak kans om jouw idee uit te voeren!

Diabetes is een voltijdbaan met de patiënt als topmanager. Vaak bedenken mensen zelf handige en leuke oplossingen voor hun problemen. Het Diabetes Fonds wil dat deze ideeën daadwerkelijk worden uitgevoerd. Daarom stelt het Diabetes Fonds financiering beschikbaar om de beste diabetesideeën in de praktijk te brengen. Per idee kan 5.000 tot 50.000 euro worden aangevraagd.

Wie kan meedoen?

Iedereen met een goed idee en een haalbaar plan om het leven met diabetes makkelijker te maken kan meedoen. Het doel van het idee is om de gezondheid of kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren.

Hoe werkt het?

Vanaf vandaag tot en met 18 april kunnen mensen hun idee indienen door een filmpje in te zenden. In het filmpje wordt het idee kort gepresenteerd. Een jury maakt een eerste selectie uit de diabetesideeën, waarna het publiek kan stemmen op hun favoriet.