Verlaagt kaneel de bloedsuiker?

Er is geen goed wetenschappelijk bewijs dat het eten van kaneel helpt om de bloedsuiker te verbeteren. Het gebruiken van kaneel om je bloedsuiker stabiel te houden is daarom niet aan te raden.

Het is onduidelijk of kaneel een rol speelt bij het regelen van de bloedsuiker. Er zijn manieren beschreven waardoor kaneel de bloedsuiker zou kunnen verlagen, maar hier is onvoldoende bewijs voor. Daarom is het gebruiken van kaneel (of kaneelsupplementen) om de bloedsuiker goed te houden niet aan te raden. Het is niet duidelijk wat kaneel doet met je lichaam wanneer je het langere tijd gebruikt of in grote hoeveelheden.

Coumarine

Coumarine is een gif die in planten voorkomt, onder andere in kaneel. Een hoge inname van de stof kan de bloedstolling remmen en zorgen voor leverschade. Het langdurig gebruiken ervan is mogelijk kankerverwekkend.

Verschillende soorten kaneel

Chinese kaneel bevat veel coumarine. Daarom is het beter om niet te lang achter elkaar Chinese kaneel te eten. Ceylon kaneel bevat veel minder coumarine en het is beter om deze soort kaneel te gebruiken. Zolang je gevarieerd eet dan is het eten van een beetje kaneel niet gevaarlijk.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!