Meer bewegen

Je hebt minder kans op diabetes type 2 als je regelmatig beweegt. Bij meer bewegen hoef je niet gelijk te denken aan de sportschool of een sportvereniging. Elke vorm van bewegen is goed. Bijvoorbeeld een stukje wandelen, fietsen of een paar keer traplopen. Kijk wat voor jou werkt.

Elke dag een half uur bewegen is al goed voor je. Het maakt niet uit wat je doet. Kies iets wat jou weinig moeite kost. Dan is de kans groot dat je het volhoudt. Denk ook aan simpele dingen tijdens een werkdag. Een stukje lopen tijdens de lunch, een paar keer op en neer lopen naar het koffiezetapparaat en elk halfuur even staan achter je bureau. Alles kan.

Handige tips

Bijna iedereen kan meer bewegen. Bekijk hieronder waar je vandaag al mee kunt beginnen:

Nationale Diabetes Challenge

Wil je wandelen, maar heb je nog extra motivatie nodig? Kijk dan of er een leuke wandelgroep bij jou in de buurt is. Wandelen is gezellig, gratis en gezond. Sluit je aan bij één van de wandelgroepen en wandel samen!
Vind een wandelgroep

Mijn Wandeluitdaging

Wil je wandelen op momenten dat het jou uitkomt? Doe dan mee aan ‘Mijn Wandeluitdaging’. Een wandelprogramma waarin je elke week tips, oefeningen en online begeleiding krijgt. Je loopt de afstand die bij jouw situatie past. Meld je nu aan met de kortingscode: DRT20 en ontvang 20 procent korting. 
Ik doe mee

Sportkeuzetest

Wil je graag weer beginnen met een sport? Maar weet je niet zo goed welke? Beantwoord een aantal vragen. Daarna krijg je een overzicht van een aantal sporten die mogelijk bij je passen. Ben je benieuwd?
Start de sportkeuzetest

Tips meer bewegen

Makkelijke tips om gelijk mee te starten. De meeste mensen voelen zich al snel fitter. Neem bijvoorbeeld vaker de trap of loop een rondje tijdens de lunch.
Meer handige beweegtips

Doe de Diabetes Risicotest

Hoeveel risico loop jij op diabetes type 2? Beantwoord maximaal 8 vragen en je weet het!

Hoeveel risico loop jij op diabetes type 2? Beantwoord maximaal 8 vragen en je weet het!