Diabetes type 2? Maak jezelf beter

Voorkomen of zelfs terugdraaien van diabetes type 2. Dit boek bevat een stappenplan om je leefstijl aan te passen zodat je meer controle krijgt over je diabetes en zelfs op termijn mogelijk minder tot geen medicijnen meer nodig hebt.

Korte samenvatting

Dit boek helpt bij de leefstijlaanpassingen die diabetes type 2 kunnen voorkomen of zorgen dat iemand met diabetes type 2 minder medicijnen nodig heeft via een volledig wetenschappelijk onderbouwd stappenplan. Het boek geeft veel informatie over de nieuwste inzichten over diabetes en de actuele voedingsadviezen. Daarnaast bevat het ook veel smakelijke recepten.

Beoordeling van het Diabetes Fonds

Pluspunten:

  • Het eerste deel van het boek besteedt aandacht aan wat diabetes is en het stap voor stap onder controle krijgen van diabetes type 2.
  • Naast voeding worden ook andere leefstijlfactoren zoals beweging, stress, slaap en het omgaan met verleidingen besproken.
  • Alle recepten zijn koolhydraatbeperkt.
  • Advies over hoe je aardappelen, rijst en pasta kunt vervangen voor een koolhydraatarme variant.
  • Achterin het boek staan een aantal seizoensgebonden dagmenu’s 

Kanttekening:

 • De recepten bevatten geen voedingswaarden.
 • Aan sommige recepten wordt wél suiker toegevoegd, terwijl eerder in het boek wordt aangegeven dat je snelle suikers moet vermijden. Suiker wordt vaak in een andere vorm toegevoegd, bijvoorbeeld in de vorm van honing. (Lees ook: Meer dan 50 vormen van suiker

Geschikt voor mensen met diabetes?

Ja, het boek is zeker geschikt voor mensen met diabetes type 2. Het geeft mensen veel inzicht in wat zij zelf kunnen doen om minder of zelfs geen medicijnen meer te hoeven gebruiken. De recepten in het boek zijn voornamelijk koolhydraatbeperkt, dit kan een gezond voedingspatroon zijn bij mensen met diabetes. Het heeft op korte termijn gunstige effecten op de bloedsuikerspiegel en kan, indien nodig, ook ondersteunen bij gewichtsverlies. Op lange termijn zijn de effecten van een koolhydraatarm dieet nog onbekend en daarom is meer onderzoek nodig.

Altijd in overleg met arts en diëtist

Wil je je voeding veranderen of minder koolhydraten eten? Doe dat dan altijd in overleg met je arts en vraag begeleiding van een diëtist. Je arts kan indien nodig je medicatie aanpassen. Een diëtist let erop of je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt en helpt je om op de lange termijn een gezond voedingspatroon vol te houden.

Verschenen in: april 2016
Auteurs: Hanno Pijl en Karine Hoenderdos
Uitgever: Fontaine Uitgevers B.V.
Thema's: Diabetes type 2, Koolhydraatarm, Gezonder leven
Aantal pagina's: 160
ISBN: 9789059566651
Prijs: € 22,00

Gratis brochure lekker en gezond eten

In heldere taal alle adviezen en tips over eten overzichtelijk op een rij.

In heldere taal alle adviezen en tips over eten overzichtelijk op een rij.