Foodsisters: gezonde, lekkere & makkelijke recepten zonder suiker

De zussen Janneke en Amande hebben een passie voor gezonde voeding, daarom maakte ze dit boek 'Foodsisters'. Het bevat vele gevarieerde recepten, handige weekmenu’s en tips om suiker zo veel mogelijk te vermijden. In de basis geschreven vanuit de richtlijnen van de Gezondheidsraad.

Korte samenvatting

Dat pondje extra komt niet altijd doordat je te veel eet, maar door het kiezen van de verkeerde voedingsmiddelen. Suiker bijvoorbeeld, dat zit stiekem overal in. Het is dus best nog lastig om een gezonde, smakelijke en simpele maaltijd op tafel te zetten. Foodsisters Janneke en Amande zijn twee zussen met een passie voor gezonde voeding. Hun missie is: een gezond gewicht voor iedereen haalbaar maken, ook als je een drukke baan of een gezin hebt. In dit boek vind je vele simpele en gevarieerde recepten die in een mum van tijd op tafel staan en bij iedereen in de smaak zullen vallen.

Beoordeling van het Diabetes Fonds

Pluspunten:

  • In de basis zijn alle recepten en teksten geschreven vanuit de voedingsrichtlijnen die het Diabetes Fonds ook gebruikt (Gezondheidsraad).
  • Er wordt geadviseerd veel groente, fruit en vezels te eten. Dit moedigen wij alleen maar aan.
  • Recepten worden vaak op smaak gebracht met zelfgemaakte dressings en toevoeging van verse kruiden. Ze gebruiken hierbij ook bijna géén ‘natuurlijke suikers’ zoals ahornsiroop of honing. Dat juichen wij toe. 
    (Veel anderen die beweren ‘zonder suiker’ te koken en te bakken gebruiken hiervoor wel natuurlijke suikers. Het lichaam maakt geen onderscheid in soorten suikers en het is dus ook niet goed als je te veel natuurlijke suikers eet).
  • De weekmenu’s en recepten dienen als suggestie. Voor specifiek voedingsadvies op maat verwijzen ze je door naar een diëtist. Dat adviseren wij ook!

Kanttekening:

  • De recepten bevatten geen voedingswaarden.

Geschikt voor mensen met diabetes?

De recepten zijn gezond en zijn dus zeker geschikt voor mensen met diabetes. Mensen met diabetes moeten wel letten op de hoeveelheid koolhydraten, zeker wanneer gebruik gemaakt wordt van medicijnen, zoals insuline of metformine. Aangezien de voedingswaarde missen, kan dat lastig zijn voor mensen die moeite hebben met het rekenen met koolhydraten.

Verschenen in: februari 2016
Auteurs: Janneke Koeman en Amande Koeman
Uitgever: Nieuw Amsterdam
Thema's: Gezond en onbewerkt eten
Aantal pagina's: 144
ISBN: 9789046820506
Prijs: € 13,50

 

Gratis brochure lekker en gezond eten

In heldere taal alle adviezen en tips over eten overzichtelijk op een rij.

In heldere taal alle adviezen en tips over eten overzichtelijk op een rij.