Het laatste nieuws over minder suiker vind je op deze pagina. Campagnes, onderzoeken en andere ontwikkelingen die een effect kunnen hebben op je gezondheid.

7 FEB. 2019

Staatssecre­taris Blokhuis lanceert actieplan tegen obesitas

In 2030 moet in alle gemeenten passende ondersteuning en zorg beschikbaar zijn voor kinderen met overgewicht. 
Lees dit nieuws
2 JAN. 2019

Diabetes Fonds snoep­tomaten­actie bij Albert Heijn

Van 2 tot en met 6 januari doneert Albert Heijn per verkocht emmertje snoeptomaatjes € 0,25 cent aan het Diabetes Fonds voor onderzoek naar betere behandeling en genezing. 
Lees dit nieuws
19 JUL. 2018

Jessica Mendels lanceert boek Illie Billie

Jessica Mendels heeft het kinderboek ‘Illie Billie is jarig’ gepresenteerd. Het boek laat aan kinderen en ouders zien dat eten met minder suiker lekker en gezond kan zijn.
Lees dit nieuws
4 JUL. 2018

Honderd duizend Nederlanders morbide obees

In Nederland hebben 100.000 mensen ouder dan 20 jaar morbide obesitas. Deze vorm van overgewicht geeft een grote kans op het krijgen van diabetes type 2.
Lees dit nieuws
3 JUL. 2018

‘Fabrikanten gebruiken te veel suiker’

Vergelijkbare voedingsproducten verschillen veel in de hoeveelheid toegevoegde suiker. Dit blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.
Lees dit nieuws
25 JUN. 2018

Britse regering wil maatregelen tegen overgewicht en obesitas

De Britse regering wil diverse maatregelen nemen om overgewicht en obesitas tegen te gaan. De maatregelen moeten er voor zorgen dat het aantal kinderen met overgewicht en obesitas in 2030 is...
Lees dit nieuws
11 JUN. 2018

Diabetes Fonds introdu­ceert Het Nieuwe Zoet

Het Diabetes Fonds geeft vandaag het startsein voor Het Nieuwe Zoet, een beweging van vernieuwende partijen die graag gezamenlijk willen zorgen voor minder suiker en gezonde voeding.
Lees dit nieuws
2 MEI 2018

Suiker Terugroepactie serieus signaal richting industrie

De geslaagde Suiker Terugroepactie krijgt op maandag 11 juni een vervolg. Dan gaat het Diabetes Fonds met partijen uit de voedingsindustrie in gesprek om samen te komen tot een gezond productaanbod...
Lees dit nieuws
26 APR. 2018

Industrie doet te weinig voor minder suiker in producten

De voedingsindustrie doet te weinig om de suikerinname van de Nederlandse consument terug te dringen. Dit blijkt uit berekeningen van het RIVM.
Lees dit nieuws
26 MRT. 2018

Britse suikertaks nu al een succes

De Britse suikertaks op frisdrank is pas op 6 april van kracht, maar heeft nu al effect. Verschillende fabrikanten hebben het suikergehalte in hun dranken verlaagd.
Lees dit nieuws
29 JAN. 2018

Consument­en­organisatie wil dat EU misleiden­de voedings­claims verbiedt

De Europese consumentenorganisatie BEUC roept De Europese Unie in Brussel op wetgeving te maken die misleidende gezondheids- en voedingsclaims verbiedt.
Lees dit nieuws
8 JAN. 2018

Diabetes Fonds en Ekoplaza suikerbewust van start

Het Diabetes Fonds en Ekoplaza starten vandaag met ’Ga suikerbewust van start!’. Deze campagne helpt de consument om 21 dagen minder toegevoegde suikers binnen te krijgen.
Lees dit nieuws