Vrouw drinkt zoete thee zonder suiker

Altijd lekker: een kopje thee. Maar dan het liefst wel zonder suiker. Gelukkig zijn er genoeg kruiden en specerijen om je thee een zoete smaak te geven.

Gezondheidsvoordelen van thee

Een volwassene heeft ongeveer 1,5 tot 2 liter vocht per dag nodig. Het advies is om water, koffie of thee te drinken. Bijkomend voordeel van thee drinken: het verkleint de kans op een beroerte en verlaagt je bloeddruk.

Ook is het aannemelijk dat het drinken van tenminste vier koppen zwarte en groene thee samenhangt met een lager risico op diabetes type 2. Maar dan mag je thee natuurlijk geen suiker bevatten.

Zoete thee zonder suiker

Heb je toch zin in een zoet kopje thee? Geen nood. Er zijn genoeg goede alternatieven om je thee zoet te maken. Wij gaan het liefst voor een combinatie van gember, venkelzaad, anijs en munt. Maar je kunt natuurlijk gerust experimenteren met deze zoetmakers tot je jouw favoriete smaak hebt gevonden.

Goed om te weten: zoethoutthee kan de bloeddruk verhogen door de stof glycyrrhizine. Dit is een bestanddeel van zoethoutwortelextract.

Honing in je thee

Veel mensen gebruiken honing om hun kop thee zoeter te maken. Maar omdat honing weinig verschilt van suiker, raden wij het af. Honing is een mengeling van fructose en glucose, en daardoor feitelijk een vorm van suiker. Je lichaam verwerkt alle soorten suiker op dezelfde manier.

Meer minder-suiker-tips?

Wil je profiteren van meer minder-suiker-tips en lekkere gezonde recepten? Like onze Facebookpagina, volg ons op Instagram en schrijf je hieronder in voor onze maandelijkse minder-suiker-nieuwsbrief!