À la caponata

Bereiding

Gril de plakjes brood in een grillpan of een tosti-ijzer. Beide kanten 2 minuten grillen.

Snijd ondertussen de aubergine in blokjes van ongeveer 2 cm, de bleekselderij in halve maantjes, snipper de ui en hak de olijven en kappertjes fijn.

Verhit olie in een grilpan en gril de blokjes aubergines goudbruin en zet even apart.

Bak in een hapjespan de ui en de bleekselderij gedurende 3 minuten en voeg de tomatenblokjes, rode wijnazijn, olijven en kappertjes toe.

Bak dit gedurende 5 minuten en voeg de laatste minuut de aubergine en pijnboompitten toe.

Haal vervolgens van het vuur en schep de basilicumblaadjes erdoor.

Verdeel de groenten over de 2 sneetjes brood.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 2 plakjes koolhydraatverlaagd brood
  • ½ aubergine
  • ¼ stronk bleekselderij
  • ½ ui
  • 1 theelepel pijnboompitten
  • 1 eetlepel traditionele olijfolie
  • 100 g tomatenblokjes
  • 1 eetlepel groene olijven zonder pit
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 1 theelepel kappertjes
  • een paar takjes basilicum

Koolhydraten 11,6 g
waarvan suikers 6,8 g
Vet 15,6 g
waarvan verzadigd 1,8 g
Eiwit 19,1 g
Vezels 13,5 g
Groente 180 g
Kcal 390
Zout 1,2 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!