Aardappeltaart met tonijn

Aantal personen
4 personen
Kooktijd
70 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht

Ingrediënten

  • 800 g aardappelen
  • 2 blikjes tonijn op water (naturel)
  • 1 blikje ansjovisfilets
  • 2 teentjes knoflook
  • 8 sprieten bieslook
  • 3 eieren
  • 70 ml halfvolle melk
  • 50 g geraspte kaas 48+
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
390 kcal
Koolhydraten
39,4 g
- waarvan suikers
2,9 g
Vet
11,3 g
- waarvan verzadigd
4,5 g
Eiwit
30,6 g
Vezels
3,7 g
Groente
390 g
Zout
2,35 g

Bereiding

Schil de aardappelen en kook ze gaar in weinig water.

Laat de tonijn uitlekken en verdeel de vis in stukjes. Snijd de ansjovisfilets in stukjes.

Warm de oven voor op 175 °C.

Pers de teentjes knoflook uit boven een kom.

Knip de gewassen bieslook er boven in stukjes.

Voeg de eieren en de melk toe en klop ze los. Voeg vervolgens de geraspte kaas toe en roer dit door het mengsel.

Giet de aardappelen af, stoom ze droog en stamp ze fijn.

Roer er het eimengsel en de vis door en maak het op smaak met peper.

Bestrijk een kleine ovenschaal met wat margarine en schep het mengsel er in. Strijk de bovenkant glad.

Bak de taart in het midden van de hete oven in ca. 40 minuten gaar en bruin. Snijd hem in punten.

Tip: Voeg een salade toe voor voldoende groenten.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes