Aardappeltaart met tonijn

Ingrediënten
- 800 g aardappelen
- 2 blikjes tonijn op water (naturel)
- 1 blikje ansjovisfilets
- 2 teentjes knoflook
- 8 sprieten bieslook
- 3 eieren
- 70 ml halfvolle melk
- 50 g geraspte kaas 48+
- 1 eetlepel vloeibare margarine
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 390 kcal
- Koolhydraten
- 39,4 g
- - waarvan suikers
- 2,9 g
- Vet
- 11,3 g
- - waarvan verzadigd
- 4,5 g
- Eiwit
- 30,6 g
- Vezels
- 3,7 g
- Groente
- 390 g
- Zout
- 2,35 g
Bereiding
Schil de aardappelen en kook ze gaar in weinig water.
Laat de tonijn uitlekken en verdeel de vis in stukjes. Snijd de ansjovisfilets in stukjes.
Warm de oven voor op 175 °C.
Pers de teentjes knoflook uit boven een kom.
Knip de gewassen bieslook er boven in stukjes.
Voeg de eieren en de melk toe en klop ze los. Voeg vervolgens de geraspte kaas toe en roer dit door het mengsel.
Giet de aardappelen af, stoom ze droog en stamp ze fijn.
Roer er het eimengsel en de vis door en maak het op smaak met peper.
Bestrijk een kleine ovenschaal met wat margarine en schep het mengsel er in. Strijk de bovenkant glad.
Bak de taart in het midden van de hete oven in ca. 40 minuten gaar en bruin. Snijd hem in punten.
Tip: Voeg een salade toe voor voldoende groenten.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
